Tawaran Hebat !!!

Friday, April 12, 2013

Sampai Bila??

Salam Jumaat.... Owh nampaknya entry makin berkurangan... Dah 12 April tp ni baru 1st entry utk April. Hahaha.... adeh...
 
Actually ada la few entry dalam draf tentang my wedding preparation tp on August or September nanti baru me nak publish. Gile kan... dah draft 4 5bulan awal. Hehehe....
 
Meh2 cuci mata tengok ni... Hehehe...
 
 
Kesinambungan dari entry INI
 
Tengok la baki yang me kena bayar tu walaupun me dah settlekan sepenuhnya payment on January! Ni baru April ni... Mau nanti semakin naik menjadi beratus2 ringgit.
 
Surat baki pinjaman yg me dapat total RM 3,692.92 me bayar RM 3,692.92... Alih2 ada lagi baki RM81.77. Ish...
 
On March me ada call tanya tentang pemulangan 20% and officer tu cakap kena prepare surat bgtau nak baki tu balik. Then me dah prepare dan dah faxed kan pun.. Dia cakap mengambil masa 2 minggu utk settle. Ok!
 
January and February me dah call tanya progress mcm me cite kat entry INI.
Early April me call lagi nak tanya progress la kan.. And she said, belum buat pelarasan lagi utk my account and tak tahu bila boleh settle. Erk?????
 
Okey, specchless!! Tak tau dah nak komen apa. Kalau boleh nak settle cepat dan tak nak ada apa2 urusan dgn PTPTN ni lagi... Dan nak dapatkan SIJIL PELEPASAN HUTANG tu as soon as possible.
 
 Just wait and see je la....
 
 
 
p/s; hoi, balance 20% tu boleh tampung banyak benda utk preparation my wedding tau!
 
 
with lurve,
riri


7 comments:

wantie said...

tak tau la apa sistem yang dorang pakai. akak pulak kena ngan Bank.

before this dapat statement baki tinggal 133 tu settle. lepas settle. datang statement baki lagi 10 hengget kena bayar.

tak puas ati gi bank. tup tup baki ada lagi 63.20 kena bayar.

org yang tak pandai confirm jumlah sebenar ke, atau sistem yang biol.

wantie said...

malas benor nak komen ttg PTPTN ni. asyik maklumattak tepat je...

fatin aziz said...

Datang berkunjung.. :)

Berminat dengan pearl & silver??
Dapatkan segera!!!
Pelbagai warna dan design menanti anda.
Bukan pearl air tawar atau air masin tetapi ini pearl swarovski dari Austria yang tidak berkarat.

Silver bukan sebarang sebarang silver.
Ini silver 925 yang tidak akan berkarat.
Untuk makluman yang lebih lanjut boleh ke page Pearl & Silver Collection..
https://www.facebook.com/FaPearlSilverCollection

Nini D.. said...

teman selamattt dah dapat surat pelepasan hutang tu.mmg stress bila selalu kene tengok surat hutang esp dari PTPTipu :)

nazirah said...

wah da abes byr da ek. sng kan.. lega ati.. cci pun tinggal lagi skt.. tp ssh jgk ek nk dpt 20% tu.. pdhl dah bayar abes da kot.. aih.. mcm2 ek.. push jew dorang tu...ssh sgt nk plg duet org mcm yg dijnji kann...

lieyalatif said...

Ermmm gitula kan...bile nak soh kite bayar laju tp bile kes mcm ni kite plak kene menunggu.....

Alaaa jeles awak dah settle....kite tgh struggle abiskan utang ni hohoho

MrS. F!zA said...

dh kita bt surat pon dia bg alasan blum laras lg..haihh..mmg menaniya kn org jgk ni..

kita dlu bayar lumsum..trus bt surat lepas htg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang