Tawaran Hebat !!!

Tuesday, August 27, 2013

Kerja Baru

Lamanya tak terjah blog sendiri. Hik hik hik... 

Adeh, mcm2 dugaan mcm2 cabaran bila tarikh kawin makin hampir. Ish mcm2 dugaan la... Dgn budget yg lari sbb hrga brg dah naik, dgn nak berhenti kerja lagi, dgn proses nak lapor diri utk kerja baru lg, $$$ yg laju je keluar mcm air sbb bulan 8 ni cma kerja sprh bulan kat co lama dan separuh bln lagi kat tempat baru. Yg co lama ni end of month la bru dpt gaji. Yg tmpt baru ni pula sbb masuk stngh bulan so gaji bln 8 ni hujung bulan 9 baru dapat. huwaaa... lari budget lagi. hmm bnyk lagi la dugaan.. Walaupun begitu me tetap cool kan diri supaya dpt hadapi semua ni dgn tenang... Bak kata pepatah "bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian"...

Dug dap jugak la skrg ni. Blm nebes sbb nak tkr status jadi wifey lagi. Tp sibuk dug dap sbb bnyak lagi tak settle ooo... Waaaa rasa nak nangis. Sbb merantau kan.. Semuanya nak mengharapkan mak je yg kat kampung. 

Bila dibilang2 harinya tinggal 16 hari lagi je?? Pengsaaannn!!!! Ya Allah, mmg bnyk x settle lagi. Kasut bersanding, shawl nikah sanding bertandang, inner semua x settle lagi. Kasut rasanya paling susah cari. Fuuhh... Dah banyak tempat cari tp still x jmpa. Ada yg terlalu tinggi, ada yg simple sngt. Dugaan btl. 

Ok fine dah melalut jauh sangat ni. Actually nak story tntg 19.08.13 di mana me start lapor diri di sebuah agensi kerajaan di kajang. Alhamdulillah rezeki nak kawin. 1st day berdebar mmg ada. 

Scope kerja lebih luas dan bnyk nak guna otak berfikir. 1st day jugak la ketua unit dah ajk me join meeting utk projek hujung bln ni. Faham ke tak faham belakang cite. Janji join meeting tu utk proses pembelajaran me. Sib baik masa Ketua Pengarah (KP) tanya tentang kadar cukai utk company sdn bhd me dpt jawab. Dah la meeting dgn ketua division, ketua projek, mcm2 ketua lgi la.. Lau x tau malu den ni ha..
 
Excited sbb ada bilik sendiri. Heeheh... Semangat nak kerja ni! Chayok2... 1st day juga study tntg fail meja. Itupun x habis. Punyalah tebal. Adeeh... 

Owh masa hari me start keje ni, memang langkah kanan weeiii... Sebab ada jamuan raya. Hehehe... Tengok ni;



Semua sedap menjilat pinggang. Ahaakkss... Nak tambah lagi pung segan la oi. Ni je gambar yg me ada sbb segan nak ambil gambar lagi. Budak baru, sila behave. Hehehe... 

Semoga Allah permudahkan segala irusanku. Amin..

with lurve,
riri

1 comments:

Cik Puan Rara said...

xpe.slow2.siap tu nanti.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang