Tawaran Hebat !!!

Monday, February 4, 2013

Kursus Kahwin yg Best

Monday bluess... Adeh, lemau je pagi ni..
 
Ni nak cite tentang aktiviti me last week. Me dgn Mr.S me together2 pg Pre-wedding course atau nama lain Kursus Kahwin... Pg sama2 baru best sebab dua2 dgr apa yg ustaz dgn ustazah tu cerita. Then, bila nak discuss something tentang kursus tu pun senang.
 
 
Dulu masa study berangan nak pg anjuran U punye, Tapi x pegi2. Ni baru la terhegeh2 nak pg. Ni pun my mama asyik tanye je dah pegi ke belum.
 
Me ambil kursus di Masjid At-Taqwa TTDI, dengan kak Ana (penganjur kursus).

 
Ni la masjid TTDI. Dari One Utama memang senang sangat nak cari dan parking pun banyak.
 
Ok 2 perkataan yg me nak cakap tentang kursus me sepanjang 2 hari tu;
 
"Best Gile".

Hehehe.. sbbnya penceramah sangat la sporting dan kelakar. Ketawa memang tak hingat dunia la. Sampai sakit perut me menahan gelak..
2nd day memang tak tahan sebab belakang me ada 3 orang minah tu gelak memang paling kuat la. Sakit telinga me dgr. Sabar je la...

Kursus diadakan di Dewan Kuliah 1, tingkat 1 ye.

 
Suasana bilik yang selesa dan sejuk sbb ada air-cond.

 
Klass memang full house la. Memang penuh dan memang ramai...
 
Ni pandangan dari tempat duduk me... Me memang duduk kerusi yg sama utk 2 hari tu.

 
Hari Ahad kami dtg agak awal la sbb nak cop kerusi cepat. Sbb kalau lambat kena duduk belakang skali tu kerusi dia tak best. Tak de meja. Hehehehe...

 
Apa yg kami dapat; File including pen + buku rujukan + jadual kursus + few pcs A4 kosong.
 
Ni pula jadual kursus sepajang 2 hari tu;


Semua penceramah yg d panggil bukan calang2 orang. Semua memang berpengalaman dalam hal2 rumah tangga ni. Dan yg penting semua penceramah memang best sangat. Setiap mesej dan info yg mereka sampaikan terselit lawak2 yg memang pecah perut.

Okey kalau ada sesiapa yg berminat nak kursus kahwin kat sini, ni sy letak kan business card mereka ye;

 

Kak Ana jga area TTDI (012-978 3149) manakala suami kak ana pula jaga area Putrajaya. So korang boleh pilih la nak pg yg mana yg berhampiran dgn anda.

Yuran Kursus pula hanya RM 80.00 seorang termasuk makan dan alat tulis.
Servis kak Ana memang terbaik la...

Kalau korang malu nak call ke kan, blh juga buat tempahan melalui website www.kursuskahwin.webs.com

Kat website tu mcm2 ada.. Borang nikah utk KL dan Selangor pun ada. Maps nak pg masjid tu pun ada.. Retis2 pun ramai amek kat sini. Tp rasanya dia org ada private class la kan.

Dannnnn.... kalau nak booking tu kena booking awal pun tak pe bg mengelakkan tarikh yg korang nak tu penuh ye. Me 2 minggu sebelum dah book. Hehehe.. advance!

Dannn... ada lagi. Hehehe... Sijil Kursus Kahwin ni valid seumur hidup. Tak de tarikh luput.

Dannnn ni penting ni.. yg bestnya Rabu dah boleh collect Sijil. Tak payah nak tunggu lama.

Kpda B2B area lembah klang, memang recommended sngt kursus kahwin kt sini!


 
p/s; okey dah boleh strikethrough checklist pre wedding course. Yeay!
 
 
with lurve,
riri
 
 


13 comments:

♥ Chacha said...

wahhh dah boleh kawen ni... hikhik

wantie said...

kalau ada sekor dua yg gelak terbahak bahak tak hengat donia memang menci . sebab ni kan ka kursus kawin. kursus kita nak jadi bakal isteri.. kena la jaga adab..

beza tau kuat gelak dengan gelak kuat tu...

wantie said...

kalau kursus yg best tak de boring kan..

:: Riri-Fatieha ::~ said...

@chacha; hehehe...
@kak wantie; aah kak buat malu je kan.. kursus best bgs sekurng2nye menarik mint kita nk dgr..

lieyalatif said...

good info riri..lengkap ko bagi...sosape2 yg tgh mencari tu sure puas hati dgn info yg ko bagi nieh....

tingat plak jaman2 akak ko ni kursus kawin dulu heheheehhe

:: Riri-Fatieha ::~ said...

@kak Lieya; memang saja bg info lengkap ni. senang mana2 B2B yg nk cri tempat nak kursus kawin ni. Sbb haritu kita ssh betul nak cri info tntg tempt buat kursus kahwin ni.

Mimi Azirah said...

bagus kursus nih siap bg buku lg

wahida said...

dulu masa aku gi kursus pun penceramah dia lawak2 belaka...mmg x tahan perut aku ni menahan gelak...hahaha...

Alhamdulillah, selesai sudah satu urusan...

mEA :)) said...

Wah..thanks ye 4 sharing.. nice :)

miss mell said...

ada sesi soal jawab ta ? haha haha .

:: Riri-Fatieha ::~ said...

@miss mell; yup ada soal jawab.. tapi peserta yg tanya penceramah la...

bushra hassan said...

salam sis. nak tnya. bila dah daftar via online tu kan. mcm mana nak tahu dia accept eh? thanks sis:)

:: Riri-Fatieha ::~ said...

@bushra hassan; rasanya boleh sms/ call untuk confirmkan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang