Tawaran Hebat !!!

Friday, February 1, 2013

Setia Hujung Nyawa - Sinopsis Episod Akhir

Assalamualaikum and happy holiday utk yg keje KL. Erk walaupun me KL tp tetap keje sbbnye poskod je KL. Tp kami ikut cuti Selangor, weee... And welcome February.
 
 
Hrmm tengok entry me bulan lepas sikit gile. 10 pun tak sampai. Adoi, mcm mana ni..
 
 
Ni me saja je nak buat entry tentang cerita akasia Setia Hujung Nyawa kt TV3 tu..
Me dah follow cite ni dari 1st episod tapi lepas tengok episod semalam tu tergerak pula nak buat entry. Nak2 episod semalam, bila dia org dah berbaik dan boleh terima kelebihan dan kekurangan masing2...
 
 
Tak pasal2 me pun terjebak follow FB Nelydia Senrose. Kalau taip kt FB tu memang melambak account FB yg guna nama tu. Tp tak pasti pula yg mana betul. Yg me ambil ni dia ada tulis "This is the only Official Page". Hopefully betul la official page.
 
 
Cerita ni pun adaptasi dari novel Setia Hujung Nyawa.
 
 
Me tengok cite ni sbb suka bebenor tengok Nelydia tu. Cantik!
Dan bila dah layan cite ni memang best gile.
Suka part2 sweet yg Ikram bergurau dgn El (walaupun pd hakikatnya geram dgn Ikram menggangu bini org) dan part2 romantis bila El dgn Zain.
 
 
OK dah tak perlu berangan lelebih.
 
Anyway cite ni dah nak habis dah... Nest Week 7 February cite ni last.
 
 
Harap2 lepas ni ada la cite2 yg best mcm ni lagi. Tp me rasa pelakon pun memainkan peranan penting. Kalau mereka padan each other, dan ada kimia, memang menjadi la kan.
 
Owh ni me ada sinopsis episod2 akhir ni;
 
Zain kemalangan dan koma. Ersalina bagaikan orang gila tapi mulai berubah bila dia disahkan hamil anak Zain. Hady iaitu kawan baik Zain merasakan sekali lagi Zain ditipu oleh Ersalina. Hady telah menemui Ersalina dan mengungkit kembali kisah silamnya. Perbualan Hady dan Ersalina tentang Ersalina yg bukan dara sebelum kahwin telah didengari oleh Datin Adibah.

Setelah Datin Adibah mengetahui sejarah hitam Ersalina, Datin Adibah minta Zain ceraikan Ersalina kerana merasakan keluarga Haliza telah menipu anak mereka. Zain cuba dijodohkan dengan Erniza. Ersalina dan Zain amat tertekan dan sering berjumpa secara sembunyi. Bagaimana kesudahan hubungan Zain dan Ersalina? Mungkinkah sama seperti dalam novel atau sebaliknya. Saksikan sendiri ye..
 
 
with lurve,
riri
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


3 comments:

Mimi Azirah said...

sakit ati lak dgn perangai hady tuh

Gieyana said...

tgk skali ja citer nih..pastu dh x follow dh...:-)

wantie said...

sekarang dah mcm musin. citer dari novel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang