Tawaran Hebat !!!

Tuesday, May 7, 2013

Final Post - PTPTN

Harap2 ini adalah entry terakhir utk ceritaku mengenai PTPTN ni.
Akhirnya yg ditunggu telah tiba....


20% discount on my full settlement of PTPTN dah dibayar balik.
Me tak ada buat sebarang call / follow up selepas entry me yg INI.

Tiba2 bila me cek my bank account and tengok ada amount ni floating. Bila cek dgn entry yg kat SINI, amount dia sama. So memang PTPTN dah pulangkan duit dah. Cuma mengambil masa dalam 2 minggu selepas me dapat email tentang SPH tu. Kira cepat juga la kan processnya.

So berakhirlah kisah me dgn PTPTN. Yeaaayyy!!! Bebas dari hutang..

Dah pinjamkan, so menjadi tanggungjawab kita sendiri utk bayar apa yg kita pinjam. Dalam Islam pun sendiri menyuruh kita bayar balik hutang2 kita. Sehinggakan bila kita mati pun, org yg kita berhutang blh tuntut hutang simati dengan waris2nya...

Tiada apa yg percuma....


p/s; kalau ada yg salah tolong tegur ye ;)


with lurve,
riri



2 comments:

Rasp said...

gud gud....
lega bila dah bebas hutang kan....

MrS. F!zA said...

confirm lega gila kan dpt settle kan PTPTN.. bebas dr hutang piutang kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang