Tawaran Hebat !!!

Thursday, December 1, 2011

01.12.2011 - Happy 26th Wedding Anniversary

Hari ni 1.12.2011 ialah wedding anniversary my mama dgn abah yg ke 26 tahun... Selama ni asyik lupa jer.. ni baru tau sbb last week terbaca surat nikah mama dgn abah... so, tu yg ingt tu....


Selama 26 tahun perkahwinan mama dgn abah, me tau mcm2 dugaan yg telah mereka tempuhi... mana hidup tak de dugaan dan ujian kan? Bagi me dugaan yg paling hebat bila abah sakit.... salur jantung tersumbat.. masa tu me nak SPM.. memang sedih la sbb at that time me memang perlukan sokongan... tp me faham, n me dpt habiskan my SPM dgn jayanye... itu la rasanye penawar yg terbaik utk abah... and recently abah jatuh dari tangga.... owh.. dugaan... ni me akan cite lebih lanjut kat next entry yer...


Me dan adik2 dari kecil sampai besar, ape yg d minta, selagi benda tu munasabah, mama dgn abah akan beri.... tp me selalunye bnyk mengalah... n abah selalu ajar kalau nak something, cnthnye handphone, kena dapatkan sendiri, beli sendiri... used your own money... belajar berdikari, usaha sendiri.... jgn asyik nak minta2 jer... so far me dgn adik2 memang beli sndri handphone... huhu. me tak marah abah buat mcm ni sbb me tau ada kebaikannya.


*raya 2011 - nampak garang tak abah i? huhu.. tak semua pak polisi baik mcm abah i.. @_@*

Sepanjang hidup kami, mama dgn abah selalu berikan yg terbaik.... Alhamdulillah, makan pakai kami sentiasa cukup.... Mama dan Abah dh jalankan tanggungjawab mereka dgn baik... kini tibalah giliran kami adik-beradik pula utk membalas jasa mama dgn abah...


*sedapnye makan... adik sibuk menyelit*

To mama dan abah, terima kasih banyak2 sebab dah membesarkan kami dgn baik dan sempurna... Segala kasih sayang dan kemewahan yg diberi cukup utk kami... kami tidak meminta lebih, cuma kekalkan kasih sayang dan sentiasa menjadi keluarga yg bahagia... Semoga Allah panjangkan umur mama dan abah, bagi kesihatan yg baik dan d murahkan rezeki selalu....
Amin...

2 comments:

Sofya said...

la ingat awaknya ulangtahun.. anyway moga bahagia hingga ke akhir hayat

*Ms.Serry Fatieha said...

@ Sofya; huhu kita muda lagi la kak.. kahwin pun belum... thanks kak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang