Tawaran Hebat !!!

Thursday, October 17, 2013

Wedding Review - Photoprops

Trend wedding sekarang ni kan ada photobooth & photoprops. So me plan nak buat photoprops je combine kan dgn guestbook. Hehehee..
 
Masa awal2 planning memang semangat & rajin gile nak buat semua ni... Tapi since me tukar tempat keje semangat tu hilang. Waakakaa...
 
Tapi nasib baik la sebelum me tukar keje tu me dah siap main ingredients utk photoprops tu.
Plan asal nak beli. Tapi bila kira2 cost, 1 props dalam RM5. Beli 10 stick dah RM50.
So me try tanya my bestie, mr google. Hehehee...
 
Sekali google then jumpa softcopy yg free punya.
 
OHD - Photoprops
 
Dan bila me belek2 gambar props yg free tu, rupanya ramai gak penjual yg mengambil kesempatan menggunakan yg free tu dan jual utk income mereka. Ewww... for me kalau mereka create sendiri then jual its ok la kan.
 
 
Ni yang me download dari internet...
 
 
Ni bubble talk yg me buat guna paint. Gigihkan juga diri ni nak mereka... belasah je la labu design mcm mana sekalipun. Dan pastinya me guna mr.paint. Hahahaa... tak reti nak guna adobephotoshop bagai dan ada props yg me google image je.
 
 
Yeay, dah settle semua props. Gigih juga nak lekatkan chopstick tu dgn props tu. Ada yg me double tape kan aje. Ada yg me lekatkan dgn gam panas. Hahaha... sib baik tak cair.
 
 
Kasik zoom sikit...
 
 
Cuba kira...
 
 
Semua me print kat opis lama. Hahahaa.. yg ni jgn ikut ye menyalahgunakan harta opis. Then me binding, pastu potong dan lekatkan chopstick dgn props tu. Chopstick tu me balut dengan organza ribbon.
 
Me buat sendiri rasa puas hati dan lebih murah. Total props yg me dah buat ni ada 19pcs.
 
If beli; RM5 x 19pcs = RM 95
 
. Tp bila buat total kos yg me keluarkan;
 
Chopstick = RM2 for 20pcs
Laminate = RM 2.50/A4 @ 8pcs = RM 20
Print & A4 = free (guna kat opis)
Organza Ribbon = RM 1.50
 
Kos utk organza ribbon tu me estimate je sbb ribbon ni actually utk buat benda lain, so guna la sikit utk balut chopstick. Props tu pun walaupun dah laminate tapi tak sume yg me guna. Hehhee... Ada yg me tak nak.
 
Ni gambar me pose dgn my photoprops.
 
 
Hahhahaa... actually me suka gile dgn gambar ni. Tah kenapa tah... myb nampak comel. kah kah kah.... sila jgn muntah ijo ye kengkawan..
 
Ni pula myauntie & cousin yg turut berpose dgn photoprops ni.
 
 
Actually kat OP ada lagi gambar dengan photoprops ni.. Sbb masa bergambar my cousin, auntie, uncle suka bebeno dgn photoprops ni. Hehhee... Mereka suka, me pun happy..


 
p/s; sekarang ni tengah berkira2 nak jual / sewa / simpan je photoprops ni..
 
 
with lurve,
riri

4 comments:

Mimi Azirah said...

wah comei2..kalo diy lg jimat n puas hati kan

misz sheyla said...

boleh tahan jugak guna paint pun..cantik jugak

Ain Ridzuan said...

cantik dan jimat..

http://sweetmom83.blogspot.com

Zie Madini said...

buat sendiri lg jimatkan. riri kreatif, xpe. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang