Tawaran Hebat !!!

Friday, July 1, 2011

sAlAh AkU kE??

Last week me teringin la nk mkn rojak mamak msa lunch... oit2 sila jgn slh phm dgn keteringinan me tu ye. Me memang suka makan. huhuhu... Then waktu lunch tu pun me pg la beli.. Mcm biasa kena la order dulu kan... Me tapau jer makan kat rumah....


Pas dapat ape yg me order, tiba lah masa utk membayar pula... Me tak perasan sejak bila akak tu ada staff baru perempuan juga la, akak2 juga la.... So, me pun tnye brape ringgit... Dia cakap RM 3.30... Me pula buat muka pelik sbb me nampak mulut dia bercakap tapi kenapa me tak dapat tangkap ape yg dia cakap tu.... dalam hati ni ckp 'ish knape aku tak dgr dia ckp ape eh'... kebetulan masa tu me pakai helmet...malas nak buka helmet tu....pastu me tnye lagi, "brape kak" diapun jwb la RM 3.30... me ckp "ha????" brape tadi..... akak tu pun dgn sbrnye menjawab "RM 3.30"... me still tak dapat tangkap ape yg dia ckp, tp me mcm ada dngr2 dia ckp RM3.30 takut salah dengar me bg je la RM 4.00 dan me tengok dia ambil duit baki, ha mknannye ada baki la tu... me pun tunggu je... buat tak de duit baki malu je me terpacak kat situ.. kah kah kah.. me tengok balance dia RM 0.70... owh... RM 3.30 rupanye.... bila me dah pusing dari kedai tu je me baru perasan yg akak tu hengau rupanye...(sengau).... ampun kak...me tak tau pula akak ni sengau.... plus, masa tu me pakai helmet, tu yg tak berapa dngr... huhu...rasa bersalah pun ada sbb tnye bnyak kali....

1 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

hehehehe..tak tau nk gelak yg mane 1..yg tak dgr ke or yg pakai helmet tu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang