Tawaran Hebat !!!

Thursday, February 23, 2012

Online shopping - buat me sentap je

Me memang suka shopping... especially online shopping sbb senang. Tp tak sume yg jual online me akan beli.

Me akan consider few things antaranye price - hrga brg tu berpatutan tau tak nak2 bila dh masuk postage cost


 then kepentingan brg tu - if memang tersngt penting dan me memang nak guna, kalau nk pegi kedai memang tak sempat, then baru me akan beli.



Okey, on Monday me received 2 bungkusan. First me beli inner bawal.. Me order 2 color je. Black n pink. Tp me dapat pink, purple n brown... Sentap gile me sbb bila buka bungkusan bukan apa yg me harapkan....  


Then me sms the seller. And dia mengaku salah n akan pos kan wrna hitam tu. Me rasa mungkin dia busy la sbb tu sampai tersalah hntr....

Tp me skrg terfikir nak pulangkan ke inner yg salah tu eventhough the seller ckp tak pe.
Or bayar je kat dia eh? hrrmmmm....

2nd bungkusan ialah dress. Ni yg lagi me sentap ooiii.... me order 2 helai tp me dpt 1 helai jer..


Lepas sms seller tu dia mcm tak percaya pula dia salah antar.. eeee.... Me bukan kaki tipu org, tp tak puas hati la sbb payment utk 2 helai, bila dpt 1 helai je.

Then, pos charge utk pos laju sampai 7 hengget, bila dapat tengok2 registerd post dgn setem RM1... hampeh..... Ni yg buat me terfikir 2 3 kali nak beli dgn org yg sama lg tau tidak...

Eeeerrkk... actually tak de la sentap sngt kan.... hehehe...
Me memang selalu beli online tp kes sentap menyentap mcm ni memang tak pernah berlaku. N ini 1st time dan membuatkan me buat entry ni... heheheh.... plus 2 brg yg di terima d hari yg sma bermasalah.

By the way me dah pakai inner bawal tu. Memang cun n kainnye best senang bentuk tak lembut sngt... RM8 per pieces. If beli 4 pcs and above dpt RM6.50 per pieces. Like it so much @_@







With Lurve,
Riri


2 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak pon jual brg online..tp produk kesihatan lah..kos pos kengkadang mmg mahal..especially yg duk sabah sarawak..beratus kengkadang (of kos lah kan sbb brg kesihatan kan berat kalau order bnyk)..

:: Riri-Fatieha ::~ said...

@ Rina; ye sis, tp sy byr kos pos tu. kira mcm tak adil pula kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang