Tawaran Hebat !!!

Thursday, February 2, 2012

Cousin Wedding - Fairuz & Awien (Sanding) - Part 2

Ini adalah sambungan entry LEPAS.
Majlis resepsi my cousin kt rumah pengantin perempuan... Ni baru nak beratur amek tempat masing2 utk berarak dari rumah bersaggah ke rumah pengantin perempuan....


Nak masuk jugak.... muka menahan panas... maklum la... kul 12.30 masa ni.... matahari memang betul2 atas kepala....


Sama tinggi, sama padan. Hehehehe.... 


Seperti yg dijanjikan.... nampak kan full review pelamin ni.... memang cantik, murah dan jimat. hehehe.....


Okey, ni sampai part yg me tak puas hati sngt la... Meja makan utk org sebelah (keluarga rmbngan pngantin lelaki) tak cukup... Hanya di sediakan 2 unit meja bulat (dlm 10 org)... Meja beradab pengantin U shape. So memang tak ramai yg boleh duduk kat situ. Dalam 12 org jer... Yg duduk kat meja bulat tu terpaksa la berhimpit2.. makan dlm keadaan tak selesa.. eeeee.. me tak suka betul mcm tu...

Bila me tengok meja bulat tu dah penuh, me dgn selamber jer pegi kat meja makan beradab pengantin. hehehe, no choice la beb... Ini je yg ada... 

Dan inilah hasil nye bila me dah duduk kat situ;



See... tinggal tulang jer.. sbb isi me dah ngap dulu sblm smpt me snap pic. Me bnyak ratah lauk dari makan nasi. 
Menu utama yg kita org nanti2kan kat situ ialah.......;


Menu ikan patin masak tempoyak style org pahang.... Ni dah tinggal sikit jer. Sebelum tu bnyk lagi... hehehe. 

Then ada lagi lauk2 lain mcm ikan siakap sweet sour i think... 
tp tak kena dgn tekak me sbb tu tak habis...


udang celup tepung yg cuma tinggal kepala je dgn daun salad... 


And ada bnyak lagi tapi tak sempat nak snap.

Ikan patin tu memang fav me. Tp masa tu me makan dgn nasi minyak, so agak pening la kepala me masa otw balik. Tersangat pening.... 
Sebelum makan, Awien ada ckp dlm nada bergurau kalau mkn ikan patin dgn nasi minyak tu nnti pening. Me pun tak amek kisah la sbb ingtkan dia main2... Sekali betulll da.... Aduss pening kepala ku....

Sesi bergambar mengikut family.... Ni turn dgn family me pulaks.... Adik beradik me bukan 3 tau.. ada lagi 2 tp tak ikut...

Owh adik.... kehitaman mu menyerlah.... hehehe


Tak sangka kan color tema baju pengantin tersama pulak dgn baju me... hehehe.... co-incident okey...

Ini pula brgmbr dgn cousin yg masih belum berkahwin but sumenye not available... hehehe


L-R; Tanti (akan berkahwin bulan 3 nnti), tieha (budak langkah bendul, bulan 9 nnti), me, siah (akn bertunang bulan 3 nnti masa sister dia kawin)

Last week on 28.01.2012 majlis bertandang pula kt rumah cousin me. Tp me tak balik.... Masak wey nak ballik tiap2 minggu.... hehehe.... 

Ni gmbr utk majlis bertandang yg me pinjam dari fb kamu ye fairuz...




Outdoor photo shoot @ Jonker Walk, Melaka....


cantik kan.... persalinan kuning dgn background merah mcm tu....


untung la kawin masa CNY kan... hehehe.... dpt props yg sngt best...


dah mcm retis kamu ni..... tp siyes, persalinan songket kuning ni cantik sngt n sngt sesuai dgn korang berdua..

Me and my family wishing both of you "Selamat Pengantin Baru". Semoga bahagia n kekal selamanye d smping baby2 yg cumel2....



2 comments:

~♥ iella ♥~ said...

Pelamin yg unik & cantik..
Tahniah wt pengantin baru...

http://fadthnwan.blogspot.com/

Mamaleesya said...

tahniah buat pengantin, sangat gojes dengan warna kunen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang