Tawaran Hebat !!!

Thursday, April 12, 2012

DIY - Bantal Hantaran

Sabtu malam, lepas balik dari wedding my cousin kat Kuali, me sekeluarga pegi baca Yassin kat rumah nenek. Then balik je dari rumah nenek, me dengan adik me sibuk men-DIY bantal hantaran.


Opsss agak bersepah di situ....


Opppss lagik... kami tak tiru ye hantaran macam my cousin tu... Ni kita orang dah fikir dari tahun lepas lagi... Kebetulan tersama....

Kita orang start pukul 10 mlm. Betul2 drama kat TV3 bertajuk Nurin Najwa tu start.. (eh2 betul ke tajuk cite tu??)
Dan hasilnye sehingga pukul 12.30 malam cuma ini.....

Hehehehe..... senyum, tak perlu kata apa2..... senyum.....

Sambil buat ni sambil adik me ni membebel; patut la kalau tempah hantaran dia orang charge mahal.....

Fuhhh... susah juga ye nak buat bantal hantaran ni.... Especially nak letakkan accesories kt bucu tu... Bukan yang berjurai tu, tapi yang macam kerawang2 tu... Susah betul dia nak lekat... Sungguh menguji kesabaran betul.... Sampai patah 2 kerawang tu me keje kan. hehehe.... sebabnye dia tak nak melentur ikut shape gabus tu.
Pastu kita org dah masuk tido... Penat sebab siang tu dah pegi Kulai.
Esoknye me dengan adik me sambung lagi sampai la siap... Tp gambar yang dah siap kesemua bantal2 tu tak de..

Yang ada cuma gambar ni;



Apekah itu???? See my jari dah melecur siap ada belon lagi tu....

Tangan ku melecur terkena gam panas.. heheheh T_T sakit woooo....
Bila dah siap semua puas hati walaupun tak sekemas orang2 yang pro buat, dan walaupun bukan me punya hantaran tu. hehehe.......







with lurve,
riri

3 comments:

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

my lil sista pun buat seniri gak bantal hantaran kawen die aritu,
hehe.. jimat bajet katanyer..
tp ok gak, cun gak.. =)

salbiah basri said...

assalam.
beli kt mana ea kerawang bucu tu? n harga berapa 1?

:: Riri-Fatieha ::~ said...

@sis salbiah; kerawang tu beli kat kedai yen reben jalan tar. bukan yg dlm semua house tp kedai kat luar tepi jalan tu... tak sure betul ke tak nama kedai tu sbb dah tak ingt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang