Tawaran Hebat !!!

Thursday, December 20, 2012

BE & dilema

 
Lepas dah cash out, tngok2 ada BE lagi...
 
Yeay, syukur. Sekali 2 BE yg me dapat...
 
 
 
Alhamdulillah... mudah2an murah la rezeki me kan. Hehehe...
 
Owh tentang dilema tu.. Hrmm my boss offer me keje kat 1 lagi company. His's friend la punya company. Awal tahun hari tu pn my bos ada ckp tntg hal ni cma blm confirm lagi je. Tup2 hari selasa haritu dia ckp lagi tntg hal ni.

Utk 1 tau 2 bulan pertama me kena pegi 3 kali seminggu and dtg ke co yg skrg ni 2 kali je la. Tp sementara je. Bila semua dh ok dan dh ada staff baru kt sana yg handle me cuma dtg once a week ataupun tak payah dtg langsung cuma monitor dari jauh la.. By fon or by email je.
 
Dan co tu pun akan byr me salary mcm biasa. Tp x tau la berapa yg dia akan byr. Means me akan dapat 2 gaji. Weehhuuu... $$$$ Tp dunt expect too much la setakat dtg sekali sekala takkan la dia nak bg gaji riban2 la kan.. Erk tp kalau betul apa salahnya kan. Banyak la kena bayar income tax nanti.. Hik hik hik...
 
Okey, stop berangan!. Skrg ni confuse nak terima ke tak... My mom ckp okey, pg je and try. Rezeki jgn di tolak. Lgpun they trust me sbb tu la dia org nak hire me. Dan mama cakap dah penat2 belajar dulu bila ada peluang mcm ni x kn nak sia2 kan...
 
Tp Mr.S cakap jangan! Dushh adeh... confuse ni nak ke tak nak terima...
 
Esok dah kena bagi jawapan... Adehhh.. kenapa la skjp sngt bg tempoh utk me fikir..
 
 
 
p/s; masih terkial2 lagi guna blogerdroid.
 
 
 
with lurve,
riri
 
 


11 comments:

Mila Ahmad said...

pegi jela dah rezeki kan :)

:: Mrs.Eady :: said...

tahniah~

mama maman aka yana said...

rezeki terpijak nih.. cuba je la dulu.. mana tau boleh..:)

NM02 said...

peh... siap kita BE yg ke berapa ek... bagus!

wantie said...

tu dia rezeki sungguh tu.

pergi jelah . pantau je pun. kalau boleh carry on la. kalau tak boleh resign satu ada satu lagi kan...

lieyalatif said...

TAHNIAH2...

rezeki tu....pikir n bincang betul2 okey...buat pilihan yg tepat...

:: Riri-Fatieha ::~ said...

@Mila Ahmad; tu la dear mmg rasa nak pg je..

@Mrs.Eady; thanks kak

@mama mamamn; syukur.. tu la rasa nak try jg..

@NM02; hehe.. baru2 memang semangat kira.. nnti dah tak terkira msti tak letak dah..huhu

@wantie; ha, tu la kak.. hati memang rasa nak try dulu..

@lieyalatiff; okey kak... thanks :)

Tihara said...

syukur alhamdulillah rezeki tu..kalau tak nak bg kat ahkak nih..hehe
gurau je.. :)

Rasp said...

buat solat istiqarah sis...
smoga dpat buat keputusan yg sewajarnya...

wisata outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

IdaShazana said...

kalau dah rezeki, tak lari ke mana la dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang