Tawaran Hebat !!!

Thursday, March 29, 2012

Bunga 3d / Poddle flower

Bila tengok blog2 future B2B yg kreatif and rajin men-DIY baju nikah n snding sendiri, me pulak yg teruja tengok. hehehe...


Teruja sebab nak jugak men-DIY mcm dia org...

Tutorial me tengok kat blog Cik Puan Mimi

So, dgn semangat yg ada, me pun buat la bunga 3d or ada yg panggil poddle flower ni...

Here was my version.... sememeh jer rupa.. hehehe...



Side view....



Manyak tak?? ada 21 kuntum size besar, 27 kuntum size kecil...


Masa yg d ambil utk siap, ahad dari 12tgh sampai malam + mlm isnin + petang selasa...



Me guna chiffon ape tah ni.. No choice masa pegi nagoya tu. Ada 1 jenis jer. So terpaksa amek juga yg ni.. Kain yg ni berbulu sikit bila gunting.

Erk tp jgn tnye me kain chiffon ape yg tak berbulu sbb me bukan tau pun. Kena tnye la org yg jual kain tu. Hehehe... ni pun me bedal je asal boleh... Tak sabar sngt kan nak buat bunga ni.....


Oit, kiut pulak tengok.. hehehe...........


Alamak, tp tak tau nak design mcm mana nak jahit kat baju.... huhu...

IDEA..... IDEA....... please come...

Kalau tak dapat idea jugak, mknanye me simpan je dulu bunga2 ni...

Hopefully la tak layu.... hehehe....














with lurve,
riri








3 comments:

rasp said...

menjadik and cantik hasil tangan u nie sis...
kena byk2 survey baju dlm books or dlm internet utk cari design pattern tu...

Alin Marlini said...

rajin n kreatif

:: Riri-Fatieha ::~ said...

@rasp: yup, memang kena wat research utk design pattern tu. almaklumla tak brape nak kreatif kan.. hehehe

@Alin Marlini: huhu, rajin je kak. tang kreatif tu belum lagi kot... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang