Tawaran Hebat !!!

Monday, May 21, 2012

DIY - Glass Jar

Okey, tujuan me membeli reben polka dot, buat sticker tq tag and beli glass jar sebab nak buat doorgift utk VIP.

Jom start buat ni...

Cuti sekolah kali ini nak bercuti ke mana ye?


Leceh juga kalau buat sorang2. Kita nak menampal sticker kt penutup, nak potong reben, nak lekatkan lagi... Kalau ada penbantu boleh bahagi2kan tugas...


Okey, potong reben dulu la banyak2....


Masa mula2 nak buat tu tak pasti nak design macam mana. Try dulu buat sample lekatkan guna salotape jer.

Jom bercuti ke Genting Highlands

Lepas dah tunjuk kepada bakal pengantin, dia agree utk design yg tengah. Me pun suka sebab nampak penuh je accessories kalau nak d bandingkan dgn design no 3 tu. :P


Okey, ini antara yang dah siap...


We alls cadang nak letak mashmallow or biskut kat dalam tu... Still tengah cari vendor mashmallow halal dan sedap.




Kasi zoom sikit...


La la lal la.....

Suka sebab nampak cantik... Weeeee..... *___*


Puas hati bila buat sendiri kan? Walaupun sbnrnye ini semua bukan utk majlis me.
 Hehehe.... Ni namanye kakak sayang adik... Buatkan utk majlis adik...

Tp kalau majlis me nanti dia tak tolong ,siap la...


Untuk b2b yg tengah survey harga, ni total cost utk 200pcs glass jar ni;

Glass jar : 200pcs @ RM0.80 = RM 160.00
Reben Polkadot : 2 roll @ RM5.90 = RM 11.80 (ada banyak lagi balance)
Reben Merah : 4 roll @ RM 1.00 = RM 4.00
Sticker Paper : 10pcs / 1 bungkus @ RM 4.70 = RM 4.70
Sticker Paper : 7pcs @ RM 0.60 = RM 4.20 (beli 2nd time sebab tak cukup :P)
Pinting : Free (guna opis punye. hehehe)

TOTAL COST : RM184.70 = RM0.92/glass jar.

Tak sampai RM 200 pun...

Okey, baru siap 180pcs... Ada lagi 20pcs nak di siapkan sebelum 25 May ni...

Aduh.... Pengsan kejap @_@






with lurve,
riri

7 comments:

rasp said...

sangat suwiiiiittt ok....
suka suka sukaaaa....
kalo i jadik adik u...
memang hepi lah....

lieyalatif said...

mmg cantik n cute!!

hadoi laa, ni la kalo org tangan berseni yg buat...cube kalo lieya yg buat, abis tunggang langgang le gamaknyer ekekeekek....

Zie Madini said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeee! comel lah yunk! berkenan zie taw. creative ah riri ni

fathin farhana said...

sis berminat sgt dengan glass jar ni..boleh share tak kat mne sis beli glass jar dan dpt harge mcm ni..plis sis dh byk survey tak dpt harge mcm sis ni..nk glass jar yang plain without deco jer..tlg email sye kat atinhs89@yahoo.com..tQ :)

fathin farhana said...

hye sis berminat sgt dgn glass jar ni..boleh share tak kt mne sis beli glass jar yg plain ni without deco dengan harge yg sisi dpt..tpt len sume mahalje..plis sis.tQ:)

Zulinda Ismail said...

Hai sis.. Leh share tak katne beli jar 2?

Fyeza Zaidi said...

Salam boleh share tak kt mana beli glass jar tu.. harga murah.. email me fye_za86@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang