Tawaran Hebat !!!

Thursday, June 14, 2012

Jom pekena Cendol Seri Serkam

Kadang-kadang bila balik kampung dgn my mak cik, mesti singgah Cendol Seri Serkam sebelum balik KL.


Warna tema kedai Hijau. Sangat mendamaikan sambil pekena cendol.


*pic: Uncle G*

Gambar kedai ni me google jerk. Lupa pula nak ambil masa tu. Tapi dlm gmbar ni me rasa masa baru buka business ni sbb skrg dah lagi cntik. Lagi advance la...

Okey, mempersembahkan cendol jagung in the house.


Price 4 me sangat2 reasonable. Cendol jagung tu baru RM 2 utk 1 mangkuk tu. Jenuh juga nak habiskan sebab banyak.

Yang me ingat cendol biasa, cendol jagung, cendol kacang, cendol pulut sume RM2. If cendol jagung + pulut dalam RM3.00 or RM3.50.

Siyes tak ingat harga sebenar. Tp dlm range mcm tu la. Ada mcm2 pilihan yg boleh pilih.

Menurut my mom, santan yg digunakan merupakan campuran santan kelapa dan santan kelapa sawit. Rasa cendol tu memang tak berlemak dan tak manis sangat. Kira baik untuk kesihatan la kan.

Oppss my mom ni merupakan ermmm tak tau nak cakap mcm mana tp my mom yg membantu mereka ni untuk memohon mesin buat cendol dengan KEMAS.

Sekarang perniagaan mereka makin maju. Alhamdulillah. Thumbs up for them.

Ada menu baru, rojak buah. Tengok tu sampai habis pekena rojak tu.


Ni tengah mengoder utk d tapau. Huhu....

Okey ni bis card mereka. Siap ada no fon lagi tu..


Sedia menerima tempahan: Majlis kenduri kahwin, rumah terbuka, jamuan hari raya, jamuan syarikat, majlis harijadi, majlis keramaian dan mcm2 jenis majlis lagi la...

Last year masa adik me bertunang, dia sponser cendol ni.

Kedai ni terletak di;
JA 8008, Batu 11 1/2, Jalan Kampung Serkam Pantai, 77300 Merlimau, Melaka.


Hrmm me tak sure la map yg dia org tunjuk ni betul ke tak. Sebab pada me lain macam je. hehehe...
If sape2 tau dan nak pergi, dari Melaka ikut jalan lama ke Muar. Jangan ikut lebuh AMJ ye. Confirm tak jumpa nanti.

Dari jalan lama tu akan jumpa crystal bay, terus sampai jumpa henrey gurney di teluk mas, terus lagi sampai jumpa simpang ke jeti anjung batu sebelah kanan. Kedai tu betul2 sebelah kiri. Kedai ni senang jumpa sebab tepi jalan jer.

Tapi yang pasti sebelum sampai Hamidah Food Industries (Mamaku Food Industries) dan SMK Seri Mahkota, Umbai ye. If dah sampai sekolah tu maknanya dah terlepas.





with lurve,
riri

8 comments:

Cikpuan rara said...

wow nmpk sedap.

wantie said...

wah... pepagi tengok cendol. terliur. tetiba teringat mak wat cendol. waaa.. jap nak call mak suh dia wat cendol.

tapi kan.. kalau akak buat sendiri mesti best anak anak & hubby makan,

hmm... menu sabtu ni nak wat cendol. thanks ya

Nurul Husna Mohd Hassan said...

sedapnya cendol... :)

rasp said...

cocer panas2 nie...
dapat pekena cendol memang terbaeeekkk lah....

CikLily Putih said...

cam sedap je, balik kampunG nak sinGGaH sini lah

Nini D.. said...

pekene cendol time panas mmg mabeles!

Marissa Elena said...

Harusss cuba nii , tapi jauh sgt lah , haha :p

Ardini Humaira said...

nyam nyam! terliur dah ni :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang