Tawaran Hebat !!!

Thursday, June 7, 2012

Rawatan Iridology

Minggu lepas me balik kampung lagi. Hehehe sebab ada kenduri arwah.

Lepas kenduri di adakan, waahh macam2 sakit yg datang. Memang penat sangat walaupun cuma kenduri arwah. Ni belum lagi kenduri kahwin.
So, pagi tu me dgn may mak cik decide nak pegi buat rawatan di



Pusat Rawatan Iridology & Aura
No.6 Jalan TU2, Taman Tasik Utama, 75450 Ayer Keroh, Melaka (Area MITC).

Senang je nak cari sebab sebaris dengan Balai Polis Ayer Keroh.

Bukan saja2 pegi tau. Tapi berdasarkan testimoni2 yg ada meyakinkan kami utk pergi buat rawatan tu.

Untuk testimoni me akan buat next entry ye sebab panjang sangat. Huhuhu...

Kaedah rawatan kat sini menggunakan mata. Erk mcm mana tu? Doc akan ambil gmbr kedua2 mata menggunakan camera khas.

Tapi siyes me tengok camera tu mcm camera sony biasa tu. Hehehe...

Tips kesihatan yg me post semalam tu me dapat masa pegi pusat rawatan ni.

So macam ni la gambar mata yang dah di ambil tadi.


Opss gmbar ni me google jerk. Takut pulak nak mintak soft copy dari doc. Huhuhu...

Tapi memang macam ni la gambarnye. Dari gambar mata ni doc akan bgtau penyakit2 yang dihadapi.

Kat sini bukan macam klinik2 biasa. Korang tak kan jumpa dialog macam ni;

Doctor : Sakit ape dik?

Me : Demam, sakit kepala, selsema, batuk, bla bla bla
(kemain banyak lagi sakit kau ye)

Siyes memang korang tak kan jumpa.

Dia tak nak pesakit datang, bgtau dia ape penyakit yg ada. Dia cakap "jgn bgtau saya awak sakit ape, nanti sy yang akan bgtau ape penyakit awak"


Selepas doc ambil gambar tu, dia akan bgtau sakit ape. Dia yg akan bgtau penyakit2 yg kita alami.

Dia akan besarkan gmbr mata me yg dia ambil tadi dan suruh me tngok dan dia tunjukkan juga chart ni;


*pic: Uncle G*

Macam mana nak tengok? Refer balik gambar kat atas tadi. Line2 hitam yg pecah2 / tompok2 hitam di sekeliling anak mata tu match kan dgn chart ni. Dan melaui chart ni kita blh tahu penyakit yg kita ada.

Huwaaa... tak reti la terangkan mcm mana.. Paham2 sendiri la ye. Kang salah explain jadi ajaran sesat pulak.

Selepas buat rawatan, doc bgtau me ada;

1. Cyst

 Tp still in early stage. Doc kata baru lagi ni. Dia suruh me buat ujian pap smear. Siyes masa dia cakap tu rasa nak nangis pun ada. T_T

Punca cyst ni dari tuala wanita.. Lepas ni kena cari tuala wanita yg ada bio herb.

2. Pernafasan / Jantung

Erk me tak pasti pernafasan yg normal mcm mana. hehehe...  Dan my hear bit tak normal okey... Laju!! Wahhhh... Scary nyer :(

3. Sakit bahu sebelh kiri

Ni doc tu tengok gmbr mata n tnye me. Dan me ckp yup. Memang sakit pun. Ni me tak pasti kenape. Me tak ingt doc ckp ape hari tu. Hehehe..

4. Skin

Me ada mslh dgn skin. Wah, me tengok kulit me okey jer.. Tp memang ada gatal2 n ruam2. Tp tak sangka pula serious.

Me tengok tau kedua2 belah mata me dan me tengok skali chart tu.

Dan lepas buat rawatan tu me dapat ini. Penawar ye. Bukan ubat. Hehehe


Uniknye tentang ubat2ni. Tak boleh minum serentak. Setiap ubat ni kena minum selang 10 minit. Contohnye minum ubat no.1 pukul 8 pagi, then dalam 8.10 minum no.2, 8.20 minum no.3 dan 8.30 minum no.4. Tak boleh kurang dari 10 minit. Lebih tak pe. Erk tapi jgn la melampau lebih2 nye tu ye.


Dan ubat2 ni tak rasa pahit mcm ubt2 kat hospital or klinik tu. Rasa mcm air zam2 pun ada, rasa payau2 la. Nama pun Bio Herb Tradisional kan. Harus la ubat2 dia rasa mcm tu. Dan FREE from DRUGS okey.

If makan ubat2 ni, ubat2 hospital kena STOP ye. Baru tau keberkesanannya kan...

Owh dan lagi, ubat2 dari Doc Sulaiman ni semua bentuk cecair. Tak de pil.

Kecuali mcm kes me ni, kena makan fish oil Hehehe, so dia bg soft gel.


Ni untuk sapu di bahu me yang sakit tu. Bioliz Cream di diasaskan sendiri oleh Doc Sulaiman.


Cream ni ada banyak kegunaannya.



 Dan ini name card Doctor Sulaiman.
Su (Sulaiman) Liz (Norliza) Marketing

Siap ada no fon lagi.



Fuhh... ...
Dan total lost RM2++.00 Ni mengikut tahap sakit la ye. If bnyak sakit, banyak ubt dapat, lagi bnyak la amount kena bayar. Hehehe, tapi kalau penyakit tu tak serious, tak nak ubt tu pun tak pe. Ambil yg penting2 pun boleh.

Untuk cek sahaja =  RM30.00
Untuk cek + rekod = RM 50.00

Mula2 me nak cek sahaja, tpi bila mengenangkan me takut dgn penyakit2 me tu, so me decide utk ambil ubt2 tu skali.

My mom cakap, duit boleh di cari. Tak kisah la mahal ke ubt tu yg penting kesihatan kena jaga. Setiap penyakit ada penawarnya. Tapi nanti dah sakit teruk, mcm mana nak cari duit. Ngeeee...


InsyaAllah, lepas habis ubt2 ni sume me memang nak pegi lagi sekali jumpa doc. Nak tngk ape perkembangan dan keberkesanan rawatan yg di jalankan.


Bukan me je yg pegi cek tau, mak cik - mak cik me pun pegi sekali. Dan penyakit2 yg Doc cakap utk mak cik me tu memang betul ada. Walaupun penyakit2 tu masih d peringkat permulaan, tapi dari skrg bila dah dapat detect penyakit tu, opkos la nak juga penawar kan. 


Untuk maklumat lanjut mengenai rawatan yg dijalankan boleh layari blog Suliz Marketing.


nota kaki: sejak dah kena buat rawatan ni, adik me hari2 sms ingtkan suruh makan ubat. Adddooiii....





 
with lurve,
riri













5 comments:

♥cikmOt♥ said...

akak dulu sebelum kawin pun ada cyst...kena buat minor operate gak...kalu idak, efek lepas kawin nanti...

Cikpuan rara said...

banyak nya ubat.ichhh.xlalu nk mkn.

:: Riri-Fatieha ::~ said...

@cikmot; ye ke kak? ish mcm serious je. Tu la, try makan ubt ni dulu. Lepas dh habis nnti nak pegi check balik. Seram je dengar...

wantie said...

first time dengar rawatan ni. fuh harga dia. mcm jumpa doktor pakar tu.

jaga kesihatan yer dik. akak doakan yang baik baik aje utk adik.

:: Riri-Fatieha ::~ said...

@wantie; sekali sekala tak pe kak utk kesihatan, kalau tiap2 bulan mcm ni pengsan. hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang