Tawaran Hebat !!!

Sunday, July 22, 2012

Menu Berbuka - Day 1

Di kala tengah berusaha menurunkan berat badan sejak sebulan lalu, tak sangka bila puasa ni makan sikit pun dah kenyang.

Semalam ada mcm2 lauk pauk atas meja. Tp bila azan, me berbuka dgn kurma dulu ye.

Niat hati nak sambar laksa yg me beli kat bazar petang semalam tapi alahai sampai ke malam me tak makan.

Me makan popia goreng yg my auntie buat sendiri dlm 2 3 ketul.

*pic: Uncle G*

Popia intin telur + daging ayam + cili merah. Me cuma tolong gulung kan je
Tapi tak de la besar mcm dlm gmbr ni...  Gambar ni google jerk.
Popia tu shomel2 jer.. Tengok la sape yg gulung. Hehehe

Then me makan kuih wajib ada ni. Kuih tepung pelita paya jaras mari.

*pic:Uncle G*

Every Ramadhan memang akan beli kuih tepung pelita paya jaras ni kat bazar. Memang sedap sangat...
Yg ni me makan 2. Hehehe....

Then me makan ini pula,

*pic: Uncle G*

Kuih buah melaka. Yg ni me makan 2 ketul. Sekali ngap je ni terus hilang dari pandangan. hehehe shomel sangat.

Dan last sekali me makan kuih pulut bersalut serunding ni sejibik. Hehehe... 



Okey, then me minum teh o halia suam 1 cawan + air sirap 1 gelas.

Itu je pun, kenyangnye sampai ke malam.....




with lurve,
riri




2 comments:

siti khadijah said...

yummy!!! sedapnyaaaa...nak jugqak :(

:: Riri-Fatieha ::~ said...

@siti khadijah; boleh2 tapi kena beli kat bazar ye. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang