Tawaran Hebat !!!

Thursday, July 26, 2012

Menu Berbuka - Day 3

Erk, pagi2 lagi dah cakap tentang menu berbuka. Hehehe...

Hari ke-2 me sama mcm hari pertama. Makan kuih jer...
Huhu diet la katakan..

Tp bila masuk day 3 kena makan nasi la pulak.....

Sebabnye??? Tak de kuih. Hehehe... tak sempat nak pegi bazar beli kuih.

So, kena makan nasi...

My menu hari tu ialah nasi putih

+

siakap sweet sour

*pic: Uncle G*

Hehehe, bayangkan je la ye gupe siakap 3 rasa tu. Sebabnye time berbuka no hp / camera. Tak dan nak ambil gambar dah ngap masuk perut.

+

Brocoli celur

*pic: Uncle G*

Masa panaskan air utk celut tu me letak minyak masak sikit, so color dia memang cantik.. Tak de la nampak layu ke kuning ke hape ke...

+

Onion ring goreng.

Hehe, ni beli kt GIant yg timbang tu. Actually bukan onion ring pun. Tapi masa beli tu ingtkan onion ring. Bila dah ngap terasa ada sutun di dalam... Loorr, sotong ring rupanye. Hehehe..

1st time makan brocoli celur home made mcm ni. Selalu makan dgn chicken chop je kat kedai.

Ya Allah, terasa nikmatnye!!!!!!! Sedap sangat. Walaupun hanya celur.
Dan akhirnya mlm tu me tambah nasi 2 kali.


Aiiiyyookkkkk!!! Habis diet me....



p/s; ayor jgn tnye le ayor ape ye sbb hari2 menu air me ialah teh'o halia holiaw punye :)


with lurve,
riri



6 comments:

Rasp said...

me suka menu simple2 jer sis...
sib baik tak letak gambar...
takut terkecur...
hehehehehe

wantie said...

familly akak memang tak de menu kuih kalau bulan puasa. sebab kami tak suka makan kuih time berbuka. heheh.. jimat kan.

menu seharian ialah nasi & lauk pauk je. tu pun akak yg masak. Bazar ramadahan tu memang akak tak sempat la nak pergi.

Ardini Humaira said...

nyummm onion ring :D

Lyaa Suriany said...

siakap tiga rasa
gulp
sdp nyaaaa

lieyalatif said...

Menu syedappppp tuh...yg simple tu terbaik kan.....

Cik Mat / Pn Nor said...

simple menu...nice blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang