Tawaran Hebat !!!

Saturday, August 13, 2011

bAcK tO nOrMaL - sEtTiNgs CoMmEnt

Dulu me ada wat entry tentang me tak leh nak reply comment yg ada kt entry kt SINI... memang frust la sbb tak dapat nak reply... dan me tengok sejak kejadian tu juga jarang blogger2 mengomen... mungkin mereka menghadapi mslh bila nak post commen kat entry me kot... dan sekarang setelah me godeh2 blog ni me dah dapat penyelesaiannya.... Alhamdulillah.... me tak susah hati lagi.... yipeeey.... bebas mengomen lepas ni...

Me saje wat entry ni mana la tau nanti me nak guna lagi utk wat rujukan, tak pun ada blogger2 len yg ada mslh yg sama ke kan nak tau mcm mana nak tukar setting comment tu kan.... huhu... bnyknye "kan"... okey mcm ni caranye;

1. Pg kat dashboard ====> cari Setting


2. Pg kat Comments


3. then, cari Comment Form Placement, dan tandakan samada nak pilih Full Page atau Pop-up Window.



if pilih pop-up window, dia akan jadi mcm gmbr kat bawah ni. Keluar comment box yg comel lote tu...

if pilih full window dia akan jadi mcm gmbr kat bawah ni pula;

ha, 1 page penuh je dgn comment.... if pilih yg ketiga tu.... Embedded below post, dia akan jadi mcm dlm entry me sblm ni yg mana me tak leh nak post comment. Tp actually bergantung kepada blogger tu sndiri yg mana lebih selesa... mungkin yg Embedded below post tu me tak tau guna kot, tu yg sampai jadi mcm tu...tak lenh nak post comment...

4. Ni paling penting, jgn lupa klik button SAVE SETTING yer...


Done.... happynyer..... @___@







2 comments:

amal said...

haa problem solved! dah bleh komen dah ehehe

*Ms.Serry Fatieha said...

@amal; a'ah dh bleh komen n me dah boleh reply comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang