Tawaran Hebat !!!

Thursday, August 18, 2011

Sampainye Hati Kamu Wahai Manusia...

Hari ni dah 18 Ramadhan... Tak sangkakan.... pejam celik pejam celik dah 18 hari kita berpuasa... lau nak shopping raya pun minggu ni jer tinggal... next week msti ramai yg dah berpusu2 pulang ke kampung kan... tp msti ada juga yg nak wat persiapan terakhir kt kampung nun... honestly me tak prepare pe2 lagi... huhu, baru je beli baju raya 1.. tu pun online.. duit raya pun lum tukar lagi... uhuk uhuk.. nampknye tahun ni tak de duit raya la ye.... hehe ^__^

Ni me nak cite tentang kisah sedih yg telah berlaku pada petang 16 Ramadhan yg lalu... Pas me bali keje me pun park la si scoot kat tempat parking lor... tak kan kat dalam rumah lak... @__@ then masa tngh kunci2 si scoot tetibe ada seekor anak kucing yg sungguh comel d bawah si scoot.. Bulunye lebat tompok2 cokelat n kelabu.... Usianya dalam 1-2 bulan lau tak silap me... Me pun sempat la usap2, angkat2 dia sebelum masuk umah....

Dalam pukul 6 lebey... 6.30 gitu la.... me kat dapur tengah tolong my aunt masak.... sementara tu me sempat jengah ke luar tingkap dan... dan.... dan...... sedeynye... me dapati kucing tadi tu.... kucing tadi tu...... waaaa............ sedey weh...... kucing tadi tu dah pun meninggal dunia kena langgar.... leper wey.... isi perut tak de pun yg terburai.... tp ape yg pastinye leper..... me rasa me tau sape kah manusia yg tak bertonggengjawab tu.... b4 tu ada van park kat situ... dan van tu lah yg telah melanggar kucing tersebut.... hantu betul la ca ya nun alif tu... sesuka hati jer.... rushing sngt nak pg mana?? nak pg berbuka kew?? eeee.... geram betul.... dah la sebelum kejadian tu me ada main2 dgn anak kucing tu.... tapi siyes memang comel... kalau alif nampak msti dia suka... tp nak wat mcm mana kan... umurnye tak panjang.... T__T dan kucing tu pun telah selamat d kebumikan....


2 comments:

~izan~ said...

sedihnya...walaupun baru jumpa kan..

mesti sayu je tgk jasad berkecai tu..umah akak ada 5 ekor baru lahir ni huhu...bkn cat akak,cat saper tah..

*Ms.Serry Fatieha said...

@kak izan; tau tak pe.. kesian, kucing tu baru nak hidup...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang