Tawaran Hebat !!!

Friday, January 13, 2012

Menggelabah but then, turn to Happy

Selamat pagi Malaysia n selamat hari Jumaat. Ye, bila Jumaat je mood happy lebih sebab esoknye cuti. Hehehe....

Tp, mood happy tu d spoil kan oleh my hp. Grrrrr.... entah kenape this morning bila me turn "ON" my hp, the screen keluar warna putih jer... Oowwhh.... gosh!!!!!


*pic:Uncle G*

 Mood masa ni memang menggelabah sebab dah la hp ni the only 1 yg me hado n hp ni sekarang dah jadi benda yang penting dan wajib ada. Daaannn... ada lagi "dan" tu. Bila tak ada hp mcm mana me nk call2 rindu miss call dan sms kat mr.S.. Erk, tambah sikit, nak call mama lagi kat kampung. Heeeee.... :)

 If tak ada hp boleh tunggang langgang hidup me. Owh teruknye smpai mcm tu sekali.

Bila sampai opis i terus call mr.S guna phone opis nak explain keadaan yg sebenornye sbb kang tak pasal2 wujud pulak cite2 yg me tak buat. Tp mr.S tak answer my b sbb dia tengah merempit naik motor... Tak cukup dgn tu, me pun hantar email bgtau hp me tak leh nak on.

Sementara nak tunggu mr.S reply email n call balik, me survey2 la hp ape yg me nk beli nnti memandangkan hp ni dah tak boleh guna lagi. Hati dah berbunga2 sbb nak beli hp baru... *wink wink*

Around 9.40am mr.S dah tercongok kat depan pintu opis me. He has something to attend this morning kat area sini, so dia pun singgah la memandangkan me dah call manyak kali. He ask kenape. N me bg je hp tu kat dia suh repair.

Tup2, bila mr.S pasang balik battery, on. Terus hidup mcm biasa. Tak sampai seminit pun hp tu dah ok mcm normal. Erkk... masa ni malu memang malu.. Rasa nak sepak je hp ni laju2 tau!. Dah sepuloh dua belas kali me try2 cabut battery n on balik tak boleh, tetibe kena tangan mr.S sikit terus dia baik. Huh, ape punya hp la.. tak mengenang budi tuannye...



 Tpi lega la n syukur sesangat sbb hp dah ok. Tpi melepas la tak de chance nak hp baru. hahahaha... Tq so much ye mr.S ku...

Me pelik betul la kenape tibe2 jadi mcm tu. Tp sblum tido around 12am me ada charge battery tu sampai subuh. N sebelum charge tu me ada teringat me ada baca 1 entry tu tp tak ingt kat blog mana, dia tulis if charge hp then biarkan lelama, boleh rosak.. Me ignore kan je la sbb selama ni buat tak de ape2 pun. hehehe

Sekali bile me bangun pagi tadi terus jadi la ape yg akak tu cakap... apo nak di kato..




Nota kaki: len kali bila nak tido jgn ingt benda2 yg -ve <====== erk boleh ke mcm ni?

3 comments:

kurus said...

normal tuu dik ekekke ;)

MUZAK said...

follow me back ya

:: Riri-Fatieha ::~ said...

@ieda; iye kak.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang