Tawaran Hebat !!!

Thursday, August 9, 2012

Buat me sentap je pagi2 ni!

Pagi ni bila masuk opis me check post box. Semalam tak tengok pun harta karun ape yg ada kat dalam tu.

Tengok2 ada bill elektrik dari TNB. Bila dapat bil mata me memang akan terus tertumpu kepada amount yg di BOLD kan kat bawah sekali tu.

Nak tahu mcm mana bershopping tanpa membawa wang yang banyak?

Gile sentap me bila tengok angka yg dia tunjuk tu!



Gile banyak!!!!!

Tu final amount. Jom tengok bacaan dia org brape;


Last month we alls guna 1235 unit! Jumalahnye RM531.05. 
Bila tengok bilangan hari okey fine 62 days.

Me cek balik previous bill yg dah bayar, bila tngok code kat bill tu E. E maknanya estimation, anggaran.

Anggaran tu dia dah tolak balik kat atas tu. Walaupun dia dah tolak, tp final amount kena bayar masih RM300 ke atas. Pada me still consider mahal sebab monthly usage biasanya below RM200. Kadang2 je RM200 lebey. Dan kalau tengokkan penggunaan, sama je mcm bulan2 sebelum tu...

 Adooooooiiiii.... betul ke meter tu jalan sampai bnyk mcm tu??

Pening nak menjawab dgn bos!




with lurve,
riri


5 comments:

mummY daniSha said...

x pe..boss bayar kan heheee

:: Mrs.Eady :: said...

BANYAK nyerrr...

Mak Wardah said...

Salam kenal...
TNB naikkan tariff tak?

:: Riri-Fatieha ::~ said...

@mummy danisha; opkos..

@mrs eady; tau tk pe tu yg sentap kejap

@mak wardah; tak, tarif sama je.. cuma unit penggunaan tu tah mcm mana blh bnyk mcm tu

wantie said...

haish.. akak pun dok risau ni, sejak dorang guna meter digital memang bill melambung.. toing toing

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang