Tawaran Hebat !!!

Friday, September 28, 2012

e-day review - Goodies Bag

Next entry, cite tentang doorgift pula.

Untuk doorgift me tak prepare banyak sebab jemputan pun tak ramai. Cuma keluarga sebelah jer and utk MY BOSES.... Yes, my bos juga datang masa me bertunang tu.


Bak kata my cousin "sayang betul bos akak kat akak ye". Ye, sayang la tu. Ada udang d sebalik me tau! Dua2 bos me ni memang susah betul nak accept my resignation letter. Itu la sebab dia ambil hati me.

Btw thanks to my boses sbb dtg dari jauh. Bawa his & her little twins lagi tu...
 
 
Me prepare 50pcs jer. Jom tengok ape ada dlm bag tu;

hye, sy paper bag. hehehehe

 
 
 
 
Paper bag me beli kat kedai pengantin semua house, yen reben if tak silap. RM 2.50 utk 10pcs.
 
Bekas telur tu me beli kt PISB MiTC. 50cents /psc.
 
Kuih bangkit and dodol FOC. Hehehe, dari my mama.
 
Red valvet in a jar RM 4.50/pcs. Ni price utk kek red valvet je tau tak termasuk jar.
 
RV cake ni me tempah dgn kak hawa (L&R FB, L&R Blog). Dkt sikit dgn rumah n senang nak pick up.
 
Mula2 ingt nak order creamy hersheys tp... tak buleh. Sbb creamy hersheys tu nak kena sejuk je. Me pula nk buat as doorgift memang tak sesuai le.
 
Tak pe nnti me nak order juga creamy hersheys tu.
 
 

 
 

 
Jar me beli kat Sin Yin Semua House. RM 1.20/jar
 
Reben polkadot pun beli kat sin yin. Price tak ingt la. RM 2.00 kot 1 gulung tu.
 
Tq tag tu me buat sendiri. Gagah me buat guna paint je you alls!
 

 
Ni versi yg me dah tampalkan dgn sticker.

 
Tengok kat dlm jar tu ada ape! Nyummmy...

 
Ni pula dah add on some ribbon. Hehehe.. Nampak lagi cute kan.

 
Okey, ini cokelat pula. Me tempah dengan Zue. RM 1.50/pcs.
 
Boleh pilih nak cokelat ape, filling n shapes. Me tak ingt pula hari tu filling letak ape...
 
Tapi yg pasti sedap! Puas hati.
 

 
Masa me pick up cokelat ni, Zue buka je kotak tu me dah happy + excited sngt sebab cantik okey! Dan sejibik mcm ape yg me nak.

Erk tapi dlm gmbr ni dah bnyak yg dah tertonggang terbalik.. Hehehe... Zue bawa elok je cantik tp bila me bawa balik habis semua.

Okey nak order boleh la singgah kat blog Zue ye di http://coklatku8.blogspot.com.
 
Ni je pun paper bag dah muat2 jer.. Tu pun dh penat me susun supaya semua item tu blh masuk dgn elok.
 
Tetibe rasa tamak pula tak beli beg lagi besar. hehehhee...
 
Me suka bagi benda yg tak membazir mcm ni. Maksud me yg org pakai n guna. Semua makanan, masuk dlm perut la jawabnye. Hehehe. Jar blh letak spice or syiling kan. Hehehe....
 
 
 
with lurve,
riri


6 comments:

Rasp said...

aaahhhh so sweet....
best tul isian goody bags tu...

wantie said...

reben tu memang cantik. good idea buat cam tu.

tapi kat dalam tu lagi menarik hati eden sebenornya

IxoR@ said...

comey2 la door gift tu, teringin nak bikin untuk anak nanti... maybe besday dia ke...

sal-nurbeena said...

comey balang tu.

NM02 said...

tahniah dik nun. hehehe

sbar menunggu hari bahagia ye..

^_~

Hazwani said...

Salam. boleh bgtau mana mak awk beli dodol tu ye? Thank you]
wanicaprigurl90@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang