Tawaran Hebat !!!

Wednesday, September 19, 2012

HalimMunan

Pengakuan ikhlas. Ini kali pertama me tengok wayang dgn Mr.S! Tapi sekarang dh jadi Mr. Tunang.
 
Hehehehe.... Cite tunang me tak review lagi. Kasi habis cite perkahwinan adik me dulu.
 
Siyes me memang dah lama tk tengok wayang. Rasanye last tengok sekitar tahun 2002-2003. Now dah 2012. Memang dh lama gile.
 
Ni la cite yg me tengok sabtu lepas.
 

 
Mula2 ingat nak tengok cite Salam Cinta. Tpi Mr. Tunang dh request nak tengok cite ni so me follow jer.
 
 
Rupanye cite ni baru je di tayangkan 13 September 2012. Serious memang kelakar cite ni. Tergelak2 semua org dlm panggung tu.
 
Me order online :) Senang.

 
 
SINOPSIS HALIM MUNAN
 
Filem Halim Munan berkisar tentang remaja naif bernama Halim Munan lakonan Fizo yang sering diejek dan dibuli rakan-rakannya, Ajak, Pawi dan Kimi kerana sifatnya yang lurus bendul dan nama pelik dimiliki.

Halim pula jenis tidak suka dilihat dan suka menari, malah berangan-angan menjadi seorang halimunan. Dia kemudian difitnah kerana mengintai Suriyati (Intan Ladyana) tetapi ibunya tidak percaya dengan tuduhan itu.

Untuk membersihkan namanya, Halim nekad untuk menjadi halimunan sebenar dan sanggup berbuat apa saja untuk mencapai hajatnya itu.

Dia bertemu seorang bomoh yang kemudian menyuruhnya membawa separuh kain kafan perempuan mati pada hari Jumaat. Dia berjaya mendapatkan kain terbabit tetapi dikejar orang kampung menyebabkan dia tidak sempat menimbus semula kubur digalinya. Sejak itu, penduduk kampung sering diganggu pocong yang mencari kainnya yang dicuri Halim.

Sejak itu, banyak peristiwa berlaku dan ramai menyangka Halim hilang.

Nak tahu kesudahan cite ni kena la tengok. Heheheheh :)
 
Ada bab2 hantu tu me pejam mata je. Kalau tak pun me tengok pop corn. Lagi best. Hehehehe...
 
 
 
with lurve,
riri 

5 comments:

wantie said...

saya pun dah lama tak nonton wayang. Tengok filem pun kat umah je. sekarang dah ada astro first lagi la tak jejak kaki ke panggung.

Lelaki Ini said...

nak tgk petang ni la!

NM02 said...

i like fizo... aummm!!! >_<

♥ MRS NON ♥ said...

salam kenal...........

wah...kat sini xde pawagam lol..teringinnya nak tgk...sure bestkan!!


feel free to visit my blog..

http://mrsnon.blogspot.com/

Norliza Nordin said...

singgah dan follow sini! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang