Tawaran Hebat !!!

Thursday, September 6, 2012

General entry utk majlis besar punye

Raya tahun ni memang dalam sejarah. Mau tak nye, kami 1 family cuma raya pada hari raya pertama jer... Tu pun sbb nak menjemput mana2 saudara yg belum d jemput ke Majlis Perkahwinan adik me pada 1 September 2012.
 
 
Raya ke-2 me teman abah n mama pegi beli segala mak nenek rempah n barang2 utk masak spt yg telah d senaraikan oleh tukang masak yg abah upah.

Abah pegang list senarai brg2 yg tukang masak tu nak.

 
Me pula pegang list utk perap kambing golek! Hehehe..
 
 
 Okey, ni sebahagian je sbb me tak blh nak gerak dah. Kat kaki, riba penuh dgn brg2. Nasib baik tak de askar2 lain yg ikut.

 
 
Abah ni dia cerewet sikit. Erk bukan sikit rasanye tapi banyak... Bayangkan la, mama dah sewa pinggan, cawan, periuk semua dgn ada la seorang ni. Me pun tak pasti sape. Bila abah tengok pinggan n cawan dia terus abah cancel tak jadi sewa 2 items tu dan terus pegi ajak mama beli pinggan n cawan melamine.
 
 
Hahahaha gile cerewetkan???? Masa mak andam tu pasang khemah boleh pula abah request nak tmbah kemah lagi utk letak meja buffet. Huhu, sabar je la...
 
 
Since dari raya pertama lagi wealls dah busy menyiapkan itu ini. Maklum la ni 1st time kami buat kenduri kahwin... Me pun masih ambil mood lagi ni nak keje. Maklum lah dah lama cuti. Hehehehe...
 
 
Blog pun terabai.. Nak bw pun tak sempat. Kat kampung tu berangan la jugak kan mlm2 nak bw, buat entry. Tapi hampeh.... Tiap2 mlm tido lewat. Memang tak sempat nak bw. Apetah lagi nak buat entry...
 
 
Adeh... sampai hari ni me rasa kepenatannya.. Dah settle majlis pun still banyak keje. Nak kemas itu ini. Nak basuh pinggan mangkuk, nak simpan balik pinggan mangkuk... Adeh, ambil cuti sebulan pun lum tentu dpt settle. Kena buat pelahan2 semua tu...
 
 
Ni yg terfikir utk majlis me nanti nak buat catering jer...
 
 
Senang sikit tak payah nak fikir nak beli brg2 nak masak, nak hidang, nak cari pinggan mangkuk, tapi yg pasti $$$$$ kena keluar lebih la. huhuhu....
 
*dari kiri aishah, ilham, ila, me, shahira n mak tam*
 
Okey gmbr ni warm-up je dulu.. hehehe... Masa ni tengah tunggu mak cik2 dari kumpulan marhaban tu settlekan ape2 yg patut sbb pastu ada Majlis Pernikahan.
 
Okey, tunggu sambungan nye nanti ye :)
 
 
 
with lurve,
riri
 
 


2 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

nak yg terbaik la kata kan :)

wantie said...

hmm... nak yang terbaik le tu. tapi kalau budget cukup apa salahnya kan...


amboi. putih seputih putihnya... sweet kan kaler putih tu. bersih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang