Tawaran Hebat !!!

Thursday, November 29, 2012

Cuti2 Petrosains

 
Dah habis cuti panjang sempena Deepavali, me pun balik KL.
Angkut skali my adik. Sbb nak ikut sngt kan...
X tau nak bawa dia jln mana weekend lepas, so me tnye dia. Katanya nk pg Petrosains. Ceh, dia bru je lagi pegi kot dlm bulan lepas dgn rombongan sekolah, ni nak pg lagi?? Ape laa...
 
So b4 pegi, me dh survey hrga tiket. Harus prepare budget nak berjalan.
Harga tiket tak de la mahal sngt pun. For me berpatutan la.
Nak tengok harga tiket boleh tengok kat SINI ye.
Dgn syarat tunjukkan la Mykad.
 
Tp lagi bestnye sbb me pegi kat label PROMOTIONS,
tup2 memang bnyk la promotions. Hik hik hik.. Suka suka suka
 
Cer tngok kat tiket ni, dia ada tulis PETRONAS Mesraa Loyalty Programe,
 
 
Dan harga tiket ukt dewasa ialah RM12.70. Kanak2 dari RM5 dapat RM4.20, jimat 80sen. Hehehe...
 
Masa nak beli tiket, me tunjukkan kad mesra, sbb tu dpt 15% off for each tickets.
 
Bukan sape2 yg ada kad mesra je layak, yg ada kad Aeon, KFC Chicky Club, Kelab Taha, Rakan Muda member card, Plusmiles Privilage Card, and banyak lagi la.
 
Tapi setiap kad tu promosi dia lain2.... Nak tau ape lagi kad dan jenis promosi yg Petrosains Offer boleh la tengok kat SINI ye.
 
Actually dah lama me tak datang sini. Last me dtg masa me darjah 5 ke 6  tah. Masa tu tahun 1997-1998. So, x  de la gmbr bnyk sngt dlm ni. Mata pun sibuk melilau tngk kiri kanan tngk pameran dlm tu.
 
Layan je la gmbr yg mana ada ye.

 
Masa kt sini terbayang kejadian gunung berapi kat Indon dulu.. Seraaammm..
 

Ini la budak yg sibuk nak ajak pg Petrosains lagi.
 

 
Okey dah sampai last station b4 balik naik gondola. Hehehe...
 
 
Aktiviti last sebelum keluar,

 
Kat dlm Petrosains tu ada 1 area yg kalau nak masuk kena bayar. If tak nak masuk pun tak pe.
Alloooo me x ingt pula nama area tu.. Plantar carigali something mcm tu la.
 
Nak masuk kena la byr RM3.
 
 
Ha, tngk kt ticket tu, Astro Canyon Coaster. Me tak tau nak cerita mcm mana, tp masa dlm coaster tu me duduk depan sekali. Adoi, dah la me ni penakut kalau bab2 nak naik roller coaster tu, sib baik la tak seram sngt.
 
 
with lurve,
riri
 
 


1 comments:

siti fatimah said...

best la bebudak kalau cuti sekolah datang sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang