Tawaran Hebat !!!

Monday, November 26, 2012

Cuti2 Utara

Yeay, ada paparazi ambil gmbr kite!
 
Last week me cuti 1 minggu. Unrecorded leave. Dalam erti kata lain cuti FREE. Bos bagi maaa tak kan nak tolak kan. Peta Malaysia me tadahkan. Hehehe....
 
Minggu2 terakhir cuti, me and family pg ke Utara utk menghadiri kenduri kahwin di rumah saudara kami d sana. Kami bertolak dari rumah dalam pukul 12 tnghari.
 
Ni kat RNR Tapah. Berhenti utk makan n solat. Dalam pukul 2-3 la kami smpi kat sini. Laju tak my abah drive. Fuhhh...
 
 
Ramai juga la org kt RNR Tapah ni. Masa sibuk memberaturkan diri membeli coolblog, nampak mudak2 matrikulasi melaka menuju ke kedah. Sbb ada KAKOM! Me tk tnye okey, me nampak kt baju2 mereka. So, buatla kesimpulan sendiri. Hehehe...
 
Wah, tetibe terimbas kembali pula zaman2 matrix kat kedah dan masa pg KAKOM dulu!
Dan terimbas lagi kenangan berkenalan dgn Mr.S yg sngt la sombong!
 
Sombong2 ye, last2 cari me balik. Padan muka. Heheee...
 
Ipohhh... Besar betul perak ni.

 
Dalam pukul 7-8 kami sampai kat RNR Gurun. Tunggu my cousin sbb nak saing ke Changlun. X tau jalan ma...
 
Dalam pukul 11 kami sampai di rumah sedara kami di Changlun dan... lepas berbual2 sikit, minum sikit, me pun tido! Gile mengantuk.

Pagi2 lagi my abah and mak cik dh plan nak jalan2 ke Bukit Kayu Hitam. Me pun teruja la sbb tak pernah pg. Padang besar dah pernah pg dah.
 
Actually kami tak tahu mana sbnrnye Bukit Kayu Hitam tu, so kena la tnye dgn UPP tu.
 
Rupanya kena lalu je Imigresen tu. Cakap nak pg Zon Bebas Cukai.
 


 See.. kami dh lepas Imigresen tu!

Tunggu yg lain...
 

 
Okey, dah sampai. Kami ke sini;
 
 
Actually gmbr ni me ambil masa nak balik. Hehehe...
 
Mula2 smpi sngtla kecewa sbb semua kedai masih tutup. Padahal masa tu dah pukul 9 pagi!
 
 
 
Cuma ada 1 je kedai yg buka. Kami pun ape lagi, terus serbu. Hehehe...
 
Dapatlah my abah and mak lang beli narita.
Abah and adik pakai bju yg me belikan haritu. Hehehe
 
 
Me dgn adik me ni tertarik dgn motor ni!
Sangat la cantik okey. Tp no pendaftaran opkos la Thailand.
 
Rasanye scooter. Ala, lupa pula nak belek moto ni haritu.
Tp sngt cntik. Hehhee...
 
 
Honda okey. Tp kenape kt Malaysia tak de eh. kalau ada mesti ramai yg beli.
 
Okey dh habis memborong kt kedai bawah, kami naik ke atas pula.
 

Ni je kedai yg buka kat atas selain dri kedai makan.
 Kedai ni pun baru je buka. Kami terus serbu. Hehehe..
tak sempat lagi tokei kedai tu nak susun2 barang.

 
Opss me dah mandi ye. Tapi pakai bju yg sama... Baju yg me bawa limited. Hehehe...
 
Selesai memborong, ape lagi, balik la...
 
Masa nak turun kat bawah tu nampak ada 1 lagi kedai baru nak buka. Masuk, jgn tak masuk.
Ternampak 1 baju chiffon plain ada corak2 harimau sikit wrna mustard.
 
 
Me beli, tp tak muat. Kah kah kah. Tak pe, tngu kurus sikit baru pakai.
 
My mama dah cakap awal2 dh, mcm tak muat je. Tp dek kerana cantik, me beli juga.
 
Pastu me sambung jalan2 kat pekan Changulun pula. So sad sbb kedai mmg bnyk lagi yg tak buka.
Hmm kami sngt la pelik bnyk kedai yg lmbt buka. Mayb sbb sabtu kot.
 
 
 
 
with lurve,
riri






2 comments:

Gieyana said...

Bestnyer..lama tak p sini..tp ranya pdg besar lg besar komplek membeli nyer..

yang..sy rs kamera awak ada funggus..baik g cuci psl nnt tkut kamera rosak..:-)

siti fatimah said...

best nye dapat nyoping kat sini. dekat je dengan kampung akak. tapi asyik tak sempat je nak jengah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang