Tawaran Hebat !!!

Thursday, November 8, 2012

Spageti aglio olio

Semangat bangun pagi2 sbb nak breakfast spageti aglio olio ni..
 
Lepas dah kung kang kung kang bersilat kat dapur ini lah hasilnya....
 
Bereksperiment dgn resepi.
1st time buat spageti aglio olio ni...
 
 
Nyum2 sedap!!
 
Boleh buat lagi ni.. Erkkk terliur pula...
 
Resepi Spageti Aglio Olio ni me ambi kat blog kak Ana Suzana;
 
Bahan2
 
1. Spageti
2. Seafood udang / sotong
3. Bawang putih 5-6 ulas di cincang
4. Bawang besar holand di dadu (me guna bwng besar biasa je)
5. 1/2 sudu teh serbuk lada hitam / ikut suka la nak letak bnyk mana
6. Sedikit serbuk cili / cajun / cili kering yg di gunting menyerong (me guna cili kering je)
7. Garam secukup rasa
 
Cara2 memasak
 
- rebuskan spageti dan toskan
- panaskan 2 sudu butter / olive oil / minyak jagung / minyak biasa
- tumis bawang besar dan bawang putih sehingga layu
- masukkan seafood dan kacau
- masukkan spageti, serbuk lada hitam, cili kering/flakes and garam
- gaul2 dan siap utk d hidang.
 
 
 
Me guna fettucini. Dah itu je yg ada kat rumah.
Dan me tambah origano flakes dan parsley flakes.. fuhhh lebih terangkat. Hehehe..
 
Me buat 1 hidangan je pagi tu. Cukup utk diri sendiri. Tp bila time lunch teringt lagi kt aglio olio tu... Fuhh nampak sngt sedap. Hehehe...
 
 
 
with lurve,
riri
 
 
 
 
 


7 comments:

Rasp said...

aglio olio nie paberet gak...
walopun resepi dia sonang...
tapi lum pernah try buat sendiri...
slalu mesti beli jer hehehehe
dah memang pemalas kannnn...
nak buat camne :)

Ana Suzana said...

Sedapnyeee

cik kumbang said...

dear, check your email :)

eVa said...

wah! nampak sedap... teringin nak buat.. tp lebih sedap kalau org lain yang buatkan.. kalo masak sendiri mesti tak makan huhu..

:: Mrs.Eady :: said...

sedap nyer!!!

wantie said...

rajinnya bersilat kat dapur pepagi ni.
bak mai sepinggan boley?

LYAfrina said...

yum..yum..sedapnyer.. blh cuba.. sbb lya x pnh msk spageti..mmg x reti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang