Tawaran Hebat !!!

Tuesday, November 27, 2012

Wedding di Utara

Ni sambungan entry yg INI.
 
So minggu2 terakhir cuti nak habis me and my family pg ke Kedah. Ada kenduri kahwin cucu my abah. Me pula mak cik dia okey! Kah kah kah.... Kelakar pun ada...
 
 
Dari sini la baru me tau kenapa la my abah duk Melaka tapi ada family2 / saudara yg duduk utara. Sekarang semuanya dh terjawab.
 
Rupanya kenduri kat Kedah ni lambat. If kat kampung kita org dalam pukul 10 lebih 11 dah ada org dtg. Tapi kat Kedah ni lambat. Kita org sampai dlm kul 11 pagi. Memang tak de org pun. Sunyi je mcm bukan kenduri kahwin pun. We all la tetamu jauh dan we all la tetamu 1st yg sampai. Hehehe...
 
 
Bila makanan dh terhidang kami pun tanpa melengahkan masa terus serbu. Hik hik hik. Sebenonye lapar lepas dh merayap kat Bukit Kayu Hitam tu.
 
Okey ni my pinggan! Gile penuh...
Memang dah tak kisah nak diet bagai dah.
 
 
Sedap oooiiiii!
 
Lepas dah habis 1 pinggan tadi, me suruh adik me pegi ambil lauk ni je.
 
Suluh keladi dgn kerabu mangga. Me tak pastu suluh keladi tu dia masak ape sbb rasanya mcm kuah laksa.
 
Sumpah sedap oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Tak pernah lagi me jumpa. Tu yg makan sampai buncit perut.
 


Love both of them sooo much <3

 
Pengantin bersanding pukul 2. So lepas mkn kami masuk ke rumah pengantin utk berehat.
Dalam pukul 1 ada hidangan lain pula. Laksa!
 
Hoooi yg ni pun sedaaaappppp!
Adeh... me makan kat situ punye banyak sampai malam me kenyang. Hehe tak senonoh perangai.
 

Okey, ini la pengantin. Yg lelaki tu la cucu abah...
Merangkap me punye anak buah...  Adehh...



Bila tak dtg, tak tau kan. So bila dh smapi sini baru la me tau cerita2 sebenarnye.
Ape da.... kena pg dulu baru tau cite. Tk pegi x tau.

Photgrapher yg ambil gmbr ni kecik, so gmbr semua dari tepi je. Me malas nak keluar dari rmh tu nak ambil2 gmbr. Pemalu... kah kah kah... sbnrnye dah tersadai kekenyangan!


Ada persembahan silat dari murid2 sekolah menegah. If tak silap anak buah abah / ayah pengantin tu cikgu sekolah... ke mak pengantin yg cikgu sekolah eh?? adeh... tak ingt la!



Nampak tak camerawomen tu?
Gmbr kt atas tu nmpk la sikit2 muka dia... Nanti me story kenapa dgn dia.


Masa makan time...


Ini adalah situasi di mana my mak cik berjumpa saudara jauh...

 
Okey bergambar dgn pengantin.
Actually me nak menyelit sekali kat sini.
Tak pernah oo ambil gmbr reramai mcm ni... So ingt nak menyelit. Sekali me minta la camerawomen tadi tu tlng ambilkan gmbr.
 

Pastu dia cakap dia cuma ambil gmbr pengantin sahaja. Helloooo me nak minta tlng ambilkn gmbr guna my camera la, bkn your camera. Dan me nak ambil gmbr bersama pengantin. So tak kan la camera ko tu focus kat pengantin 2 org tu jer, yg sebelah2 tu ko buat tak nampak ke ape???

Geram betul. Ada another cameraman la. Tp maklum la me shy shy cat la nak minta tlng lelaki tu.
So since ada camerawoman me minta la tlng. Lagi pun camera dia guna sama seketul mcm yg me pegang! Cma tak de la flash JCB kat atas tu (ni nama yg adik me letak) hik hik hik...

Me heran btl la. Kt majlis lain me pg OP dia org sume baik2, blh je nak tlng ambil kan. Tak de masalah ape2 pun.
 
Ni pn salah satu tips yg me baca if nak hire OP utk majlis kahwin. Cari yg friendly dan tak mengutuk customer di belakang.
 Mayb camerawoman ni datang bulan kot. Hahaha...

So malas nak laya dh terus tak de mood nak bergmbr reramai.
Ni cameraman kecik yg ambil gmbr. At least nak juga tlng org kan.

 
Muka tahan panas....
With my cousin yg akan berkahwin tahun depan. Adeh, seperti tahun ni, tahun depan pun berderet cousin yg akan berkahwin.
 Oppps baju yg sama la mcm majlis rumah olin haritu. Hehehe...
 
Lepas majlis dalam pukul 3 lebih kami beransur pulang....
Family my mak andak dgn pak lang balik keesokan harinya, Ahad sbb dia org nak berjalan2 lahi jumpa saudara yg lain.
 
My abah memang tak sanggup tinggalkan anak2 dia yg banyak kat belakang rumah tu lelama. 
Me pun tak sanggup nak balik ahad sbb Isnin pagi dah nak balik KL, keje.
 
Awan dah gelap je... Dalam perjalanan hujan renyai2. Alhamdulillah la tak lebat, renyai2 je.
 
Sedikit takut kalau lebat sbb masa my mama dgn abah jemput me balik dari Kedah tahun 2005 dulu, cuaca sngt la buruk. Hujan lebat. Pemandangan pun tak nampak. Putih je... Cuak juga la. Dah la jln tu sngt la scary dgn bukit, dgn bengkang bengkok nak2 b4 smpi terowong tu dari utara. Seraammm...
 

 
Dari Kedah sampai Butterworth me terlelap. Bangun2 je cari makanan nak mengunyah. Buhsan kan. Hehehe...
 

 
 Ni dia... kerepek labu. Sedap oiii... Beli kat bazar air hitam pagi tu. Dah tinggal sikit dah me kunyah. Hehehehe..
 
Adeh, semua makanan sedap!
 
 
 
with lurve,
riri
 


1 comments:

siti fatimah said...

jauh benor kamu makan kenduri ye. nanti giliran kamu pulak, dorang la pulak yang datang bertandang..

BTW laksa tu memang pebret.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang