Tawaran Hebat !!!

Wednesday, November 21, 2012

Projek Memikat Suami

Opppss jgn salah faham. Me belum berkahwin. Tp bakal..
 Hehehe...
 
Actually Projek Memikat Suami ni tajuk novel, penulisnye Hanina Abdullah.
Fuhhh 2 hari me marathon nak habiskan baca novel ni. Kat opis pun teringat2 kt novel ni, sbb nak tahu kesudahannya mcm mana.
 
 
 
Cerita ni mengisahkan tentang seorang wanita Nawwal Husna yg sangat taat kepada kedua ibu bapanya sehingga sanggup berkahwin dgn lelaki yg tak d kenalinya Zahrain Alimin. Perkahwinan mereka d rancang oleh ibu bapa masing2.
 
Sebelum berkahwin sehinggalah dah berkahwin Zahrain Alimin ni sangat benci kan isterinya. Mcm2 Plan dari A - C cuba di buat oleh Zahrain utk menyakitkan hati isterinya.
 
Kakak2 Nawwal yg digelar master-ji dan side-kick bnyk membantu Nawwal dalam memikat hati suaminya. Nawwal pun ada mcm2 plan utk pikat hati suaminya walaupun si mamat ketul ais beku ni tak suka Nawwal. Semuanya dilakukan oleh Nawwal dgn hati yg ikhlas dan tabah. Tp dalam diam Zahrain mengaku, yg dia dah mula suka kat Nawwal.
 
Nak tau sama ada Nawwal berjaya menangani hati suaminya atau tidak, sama ada Zahrian teruskan Plan2 dia atau tidak, kena la baca ye. Penat ni nk cite panjang2 kat sini... Hehehe....
 
 
 
For me cite ni memang best. Dia bgtau la ape plan2 nak memikat hati suami dari segi jaga perut suami, pakaian, penampilan, etc.
 
Yg me perasan dlm cite ni, walaupun Zahrain buat mcm2 kat Nawwal, Nawwal tak pernah melawan, meninggikan suara, dan buat benda2 yg tak elok. Paling teruk pun Nawwal lari dari rumah merajuk dan bercakap dgn nada perli. Nawwal sangat tenang dlm menghadapi apa saja situasi.
 
Ape yg pasti, sikap Nawwal yg disenangi, lemah lembut dan hormat org tua membuatkan smua org sayang kat dia. Ibu bapanya, ibu bapa mertuanya, kakak2nya dan rakan2nya.
 
Owhhh tetibe rasa nak jadi mcm Nawwal Husna ni............
 
 
 
p/s; tetibe je rasa mcm addicted nak baca novel jiwang2 ni...
 
 
 
 
with lurve,
riri
 
 
 


6 comments:

PinkUmmi said...

mcm best jer citer nih...nti nak beli jugak la

PinkUmmi said...

done digi

wantie said...

hahaha.. tetiba teringat satu baju tido hadiah kawin dari seorang teman.
jarang gile baju tido tu..

memang dasar dia suh pikat suami le tu.

then ada jugak member yg bagi bra yang di buat dari net aje. kelakor.
sampai sekarang ada. tak pakai pakai pun.kahhhhhhhhhhh

farra8979 said...

menarik2... ^^

Wawa said...

macam nak beli jugak je. hhihi.
nwy, selamat berkenalan. :)

Cinta hazanis said...

hehe kena beli ni. mcm best je. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang