Tawaran Hebat !!!

Monday, April 11, 2011

BiLa ApiS dH rEqUeSt..

Sabtu yg lepas me balik kampung...fuhhh terasa letih pula bila every week kena balik kampung...kadang2 bila dh pagi sbtu rasa mcm malas pula nak balik kampung...tp sbb dah ckp dgn mama nak balik dan dh janji dgn kak nora cikgu driving class so, d gagahkan juga kaki ni utk balik kampung... Sampai kampung dlm 11.30pagi.. Mama yg jmput dkt bus stand... Pas sampai tolong mama prepare utk lunch.. After lunch dah ngap3 knyangkan perut, me tido..huhu...tu pun sbb dah letih sngt sbnrnye... Pastu dlm pukul 4 apis dah kejut me "kak2, kata nak antar pg kelas taekwando"... adoiyai budak ni... kacau betul la... Dgn mata yg msh mngntuk dan badan yg masih letih tu me gagahkan juga bgun.. Me dh berkira kira dlm kepala ni, mYvi tak de tieha bawa pg keje, so yg ada abah punye G.Livina dgn wira... Huhu nak request bawak GL la.. Sekali hampeh sbb mama kata bawa wira jer jgn berangan lesen tak dapat lagi... me pun senyum2 kambing jer la... ngeee.... Kbtulan wira tu tngh2 dan susah nak reverse so me pun duduk tmp co-pilot la.. tak tau la me nak reverse mcm mana..lagipun tk pernah bwa wira ni lagi.. Masa me masuk kete tu yg ada apis dgn me je mama tak siap lagi.. Tbe2 apis ckp;

apis      :   "kak start la engine tu, panaskan..."
me        :    "eeee...ye la"..

dah start engine me duduk balik kat tmpt co-pilot..

apis      : " ala...kita nak akak tis yg bawa la...."
me       : "tak nak la kete ni...besar sngt"

cewah2...perasan...GL yg kamu berangan nak bawa tu tak besar ke serry oi... hahaha....
pastu mama menyampuk;

mama   :  "akak bawa, mama duk sebelah"...
me       :  " mcm mana nak drive susah nak keluarkan kete ni"
mama  : " nanti mama reverse kan"
me      : "ok"

selang beberapa minit lepas tu;

mama  : "kak, reversa la..."
me      : "hah???? td kan mama yg nak reversa kan"
mama : "reverse je la, mama tngokkan"
me     : "okey tp dgn perasaan takut" huhu...

sbb takut dgn kete wira tu ialah, seat dia dah d tukarkan kpda seat yg dh mcm kete lumba, rendah... 
tp akhirnye me berjaya reverse kan kereta tu... happy giler...perasan mcm dh expert la kan....
ngeh ngeh ngeh....

3 comments:

Qaseeh Tolia said...

Uihh Taun depan bolehla join FORMULA 1. Taun ni tak sempat dah, dah abis..Salam Kenal

*Ms Serry*Fatieha said...

haha...boleh2...

teddyuna said...

waaaaaaaaaaaa excited bwk kete la tu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang