Tawaran Hebat !!!

Friday, April 8, 2011

MuLa2 tAkuT sEkArAnG eXciTeD GiLeeeee!!!

Ni cite dh lapuk sikit.. spatutnye jadi entry hari sbtu lepas tp bru ni smpt nak post.... Last week hari sabtu me balik kampung you...huhu tujuan asal me balik kmpung sbb nak habiskan my driving license... kah kah kah...malu weh nak cite...dh tua2 baru nak amek lesen kete... lesen moto dh lama gile me amek...skrg ni pun me merempit jer...tp gaya sopan okey sbb naik scooter...kah kah kah... bawa mtor kat KL ni kna bnyk sabar sbb kete kat sini sume laju2...n tak bertimbang rasa skt dgn penunggang motorsikal... opppsss...tak sume okey...segelintir jer...



 Sbbnye tak amek lesen kete ialah me takut gile nak drive.... huhu... then kena paksa dgn mama dan abah.. Thanks to mama dan abah sbb paksa me ambil juga driving license tu... if mama dg abah tak paksa sampai bila2 pun me takut n tak tau nak drive... Love you all... masa mula2 tu eee.....takut giler tp bila dah belajar suka pula dan excited... huhu... Tieha (my sista) dah lama amek dah dpt lesen full dah... dia berani giler...me yg penakut... me ni asyik kena gelak je dgn adik2 sbb tkt nak dribe... huh menyampah tul... petang sbtu hari tu tieha jmput adik yg last (apis) kat rumah nenek sbb dia baru balik dari kelas taekwando... dari umah nenek nak balik umh me, me request kat tieha nak drive.. huhu... 1st time tu drive mYvi mama.. tapi skrg kete tu mcm dh jadi hak milik tieha jer sbb mama dh naik kete abah... owh mYvi tu manual yer... ni excited punye pasal sbb tu la nak bawa juga.. sbnrnye kul 6 tu me baru je balik dari belajar memandu..kah kah kah.. jarak umah nenek dgn me tak la juh sngt pun... lorong lain2 tp masa nak balik tu me bawa jalan jauh skt..ye la lau lalu jalan biasa tu cepat sngt pula smpai umah...

Masa mula2 nak drive apis leh cakap lak "eh bair betul ni kak, kita takut la akak tis yg bawa" ceehh....wat me hangin je mamat ni suh turun dari kete ni karang baru tau... tngh otw tu boleh pula dia ckp "ish nape slow sngt ni kak? owh baru belajar, lupa pula..." Grrr.....ada yg kena makan ni karang tau... geram btl... bila nak masuk perkarangan rumah tu susah skt sbb jalan nak masuk rumah tu ada tembok, dah lepas tmbok tu dah slow la kan sbb nak berhenti dah.. boleh pulak apis cakap "stooooppppp".... me yg terkejut ni pun terus tekan break... peh... budak ni nak kena tau... bila dh berhnti terus sia kelaur rumah and gelak kan me... pasu siap cite dgn mama abah sume... e...geram btul... lau cite biasa tak pe ni siap gelak2 lagi... grrrr.....geram jer....



Masa belajar drive tu ada tnye kat teacher tu tntg ura2 yg leh pilih nak test and belajar kete auto tau manual tu.. Tp teacher ckp lum d laksanakan lagi...baru cdngan... Lagipun rugi la lau amek auto je sbb tak tau nak bawa manual... If ada emergency nanti kbtln yg tngl kete manual, ha kan susah... me pun mengiyakan jer tp dlm hati me ckp "call la taxi tau sape2 suh tolong" kah kah kah... weh2 tak berkat belajar tu nanti... sorry teacher...

Sejak me dah tau mcm mana nak drive dah tak takut dah.. mula2 nak drive je jantung ni dup dap dup dap tp bila dh masuk gear 2 dah okey...  excited jer nak drive....
Alhamdulillah.... salah satu azam tahun ni hampir tercapai....happpyyy nyer.... Esok nak balik lagi nak belajar lagi... wwwuuuuuuuuhhhuuu...... nak habiskan cepat then boleh beli kete... "To apis; akak tak nak bawa adik naik kete akak nanti"... ceh2 perasan....wei lum dapat lasen lagi lah.... hahaha....

4 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ei ei..sy dulu pun kena paksa dgn mak amek lesen..mencikk..x suka drive..dah dpt lesen takmo bwk kete..manual mmg x reti dah bwk..auto boleh sikit² hehe..mmg ngelak kalo kena bwk keta nehh..

zuk zuhaiza said...

yeayyy.kete dah lesen P tp moto lesen L. tapi kita bawak motor lg teror dari bawak kete..
biasalh baru beljat tahun lepas kot bwk kereta..hehe

*Ms Serry*Fatieha said...

@ Rina AVAIL a.k.a Cik Betty
hehe samalah kita kena paksa baru jalan.. Harap2 lepas ni tak takut lagi la nak drive..
@ zuk zuhaiza
haha tu la rasanya bawa motor lagi senang dari kete...jom rempit sama2..hahaha...

NM02 said...

dah dapat lesen penuh nnt... harus panjang langkah.. percayalah.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang