Tawaran Hebat !!!

Wednesday, April 27, 2011

yEaY2......dH tAu dAh.....

Lately ni me malas betul nak hupdate blog... nak tau kenape??? Korang pernah tak baca entry tentang mana2 blog yg guna email selain dari GMAIL akan di delete blognye.... ha....penah dgr tak???? So sbb syg gile2 terlampau kepada blog me ni, me pun decide utk tukar la email guna GMAIL... b4 ni me guna yahoo...

After tukar GMAIl, me pun nak wat entry baru la kan... Bila me nak wat entry, me perasan kat new post punye menu bar dah lain... mcm ni..... *yg tanda arrow warna merah tu tau*


lain n pada me susah nak guna sbb ada few icon yg tak de... susahnye hati bila tngk new post punye menu dh lain....susah nak berblog n type new entry... nak tau kenape me ckp susah??? tengok entry SINI... ini la cntoh enty yg me typ guna window new post yg mcm kat ats ni... sume tulisan rapat2 walaupun me dh banyak kali betulkan paragraph entry ni..n edit sana sini... tension....
pastu me godeh2 blog ni, pegi kat settings me cari ada tak ape2 yg berkaitan dgn new post punye window ni... then, me terjumpa sesuatu *arrow merah tu*...



1st ly pg kat Dashboard, cari setting.. pastu scroll sampai bawah sampai jumpa item Global Settings......tengok dkt "SELECT POST EDITOR".... then, me tick dekat UPDATED EDITOR.....then me save settings..... After save me pegi la kat new post tu n hasilnya...... Rupanye masa me tukar email tu dia pg tick dekat OLD EDITOR....
*

*

*

*

*

*

*

*

*

*
taaarrraaa................


New post window yg baru.... Wah....happynyer.. dah kembali mcm sedia kala.... hampir2 terbuat blog baru sebab tension dgn new post ni punye window.... So sekarang dah happy.... yeay2 1000x....*rasa nak jerit2 guling2 dlm opis ni*......


2 comments:

fyna said...

waaaa..bgosla da tukar...
senang tukar awal2..
hehehe..



jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com

Ardini Humaira said...

best guna yang baru ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang