Tawaran Hebat !!!

Tuesday, April 19, 2011

eNerGy sAvINg

Bersesuaian dengan tajuk enty, go green... so ape lagi, p la tukarkan korang nye blog kesayangan jadi warna hijau.... eh ape kena mengena go green dgn energy saving??? korang pg la google sndiri yer... me pun tak tau ape yg me merapu ni betul ke tak... ngeh ngeh ngeh.... eh eh...ada ke tajuk entry kat atas tu tulis "go green"?? mcm tak de je... ala...salah la, tp malas nak delete..*adoi ada juga budak pemalas mcm ni wujud dlm blog ni*
Actually masa blogwalking hari tu,me pg la 1 blog ni, pastu tngk blog dia ada energy saving...wah...best2... usha usha ada tutorial tntg energy saving mode.. ape menda la ni kan?? pada yg tak tau, korang pnh tak BW, pastu kdng2 dia ada keluar gitam legam mcm gmbr kat bawah ni? ha, itu la energy saving mode...me dah buat... cer try cer try tengok ada kan kat blog me... huhu....happynyer...

ha, ini la energy saving... ala monitor korang pun skrg ni msti dah ada juga energy saving mcm ni kan * utk yg guna PC la ye, yg lappy so far me tak sure dah ada ke lum*... So me nak share dgn korang sume mcm mana nak wat energy saving utk blog korang tp me tak tau la kenapa dah puas me taip tutorial dgn code utk wat energy saving tu, bila preview dia tak keluar...bila publish post lagi la dia tak keluar...aduhhh....pelik btl la... So, if korang nak tau mcm mana nak buat jom terjah ke blog EMILIA utk tngk full tutorial tu...

p/s: kredit to Emilia for the tutorial..

9 comments:

NM02 said...

tak paham la.. alamak, apsal ai blur semacam je ni.. hahaha

bobhandburry said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

*Ms.Serry Fatieha said...

kak, ape yg akak tak paham? ape itu energy saving mode atau tutorial tu? cuba try test akak tenung je sy punye blog ni, nanti dia akan keluar warna hitam je n dia tulis "energy saving mode", itu la dia energy saving yg saya duk kepochi pg2 ni...huhu...hops akak fhm yer...

NM02 said...

ooo... camtu ka.. akak tak tunggu lama, habis komen terus singgah blog lain. hehehe

eh, korang kenal kembar ke? korang kawan dorang ker?? ah sudah... itu sepupu akak le.. mak dia dan bapak akak adik beradik.

b4 ni ada sorang kawan blog yang kenal abg pada kembar. dia pun datang masa abg pada kembar kawin. skang korang plak kenak kembar. kociknya dunia...

cer citer camner korang kenal. tinggal komen kat n3 akak tau.. teruja nak tau.. nnt leh citer kat kembar. auchh...

bulan depan abang kawin. pegi ker??

ha... dah kuar itu itam. baru akak tau. hahaha... kesiannnnn

NM02 said...

ooo.. camtu ka. abang kawen 13 mei nnt. adik ujung bulan kot... kalu pernah keje sekali tu, mesti dia kenal kot. nnt akak tya. nama penuh serry aper? dok maner? keje kat mana masa tu?

ha... kan dah mcm polis

NM02 said...

belah huda kat kl je... tak pasti la kalu dia buat kat nilai, masa dorang tunang dia wat kat umh abg dia kat nilai. bleh adik kat JB lah..

ok, nnt akak try tya ye. baru minggu lepas jumpa adik, masa kenduri kawen mr. badrul tu. huda takde masa tu..

Organik Aceh said...

Bagaimana cara membuat energi savingnya di blog sobat?
Terima kasih artikelnya.
Salam.

NM02 said...

nnt kalu adik dah kasi kad, akak bagi tau serry ye... rumah huda kat cheras, tapi kenduri ni tak tau le dia wat kat umh abg dia mcm tunang ari tu ke atau wat dewan area umh dia..

Miecyber said...

Menarik jugak Energy Saving niee...

China miliki 960,000 jutawan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang