Tawaran Hebat !!!

Tuesday, April 12, 2011

dRive, dRove, dRifT....

Ni cite basi sikit... huhu...Tp semenjak dah msk kelas ni asyik cite keterujaan tentang drive je.. Kenape??? Sbb me adalah penakut gile2 dan teramat sngt utk drive... Alhamdulillah la me dh jumpa kekuatan utk beranikan diri nak belajar juga memandu walaupun pada mulanya me kena paksa dgn mama dan abah... huhu....

Sabtu lps me tak der class mmandu... jadual kak nora dgn her husband dah pack.. So my turn on Sunday... pukul  lagi me dh tngu kak nira dtg jmput... actually dah pukul 7 lebey sbb me yg lmbt bersiap pagi tu... hahaha....lalala.... Dah sampai kat driving centre tu... teacher Rashid a.k.a husband kak nora ajar laluan utk test nanti... Laluan A dan Laluan B... fuh....tetibe gmentar pula bla terbayang nak kena test dgn JPJ nanti... sampai kat trafic light teacher tnye....

TR   : "td sblm nak berhenti ada tngk cermin pndg belakang tak?"
me   : " tak de, knape?...nak berhenti pun kena tngk belakang ke?"
TR  : "lain kali nak berhenti tngok cermin pndg belakang tu dulu, takut lau lori tau kereta kat belakang tu laju dan tak perasan yg lampu isyarat merah dan tak perasan kita tngh berhenti tak pasal2 jer dia rempuh kita dari belakang..bila kita tngk belakang at least kita sempat la nak mengelak..."
me  : "owhh..." <========  dgn selambanye me jwb mcm ni...

haha...mana la me tau kena tngk belakang nak berhenti..aduh tbe2 rasa susah pula.....then b4 nak bg signal ke kekiri tau kanan pun kena tngk cermin sisi... eeeee.....lau dh bg signal msti la org belakang tu tau kita nak belok ke mana2 kan... tp mana la tau tbe2 ada motor potng dari kiri tau kanan masa kita dh bg signal tu kan... ooowhhh....tbe2 rasa susah pula... tp nak drive juga...cma kena lbh brhati2 je lepas ni...

lepas dah tau jalan A dan jalan B, me try buat bukit, parking dan 3  penjuru.. Alhamdulillah berjaya buat... b4 buat tu me rasa susah sngt nak2 yg bukit tu bila dah buat rasa senang jer walaupun bru 1st time buat ni...cuma kena focus je jgn berangan....huhu....

p/s: for Maybank customers 3 things that you must know about Maybank's brand new Maybankcard

5 comments:

awEEN said...

hehe..sis gudluck ye test dgn jpj nnti..teringt lak mase amik lesen dlu..hehehe

NM02 said...

kembali mengimbas zaman amek lesn dolu

dali said...

salam dear,
akak dulu pun takut gile.. in fact tak faham pun apa dorg ni ckp.. tapi ok asalkan adik ingat betul2 pesan cikgu tu.. mesti pass..
kawan akak biasa drive kete (expert) fail test sebab tak ikut rules masa test.. mcm letak tgn kat peha lah..
so gud luck hokeyyyy

Manja (let it be my sweet name) said...

gud luck dear untuk test jpj


Your eyes are too precious

aNiM said...

anim masa mula2 bwk kete dulu pun penin sebab banyak sangat yg nk kena tengok..cermin kiri kanan, cermin blkg..kete depan lg.. tp lama2 nnt mesti akan biasa n jd pro..chaiyokkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Tieha
Design by Cik Kumbang